Dezvoltare personala

#serviciu #tensiune #job #oboseala #stres

Cum supravietuiesti stresului de la birou

Probabil ca nu exista serviciu care sa nu vina la pachet si cu o doza zdravana de stres. Acesta pare ca face parte din definitia oricarui job, astfel ca, inevitabil, trebuie sa te confrunti cu stari tensionate. Sunt zile in care te simti impovarat din pricina sarcinilor multiple.

Urmeaza aceste 6 sfaturi si vei avea parte de o zi de munca fara probleme, vei fi plina de energie si vei putea gandi foarte limpede:

Fa pauze regulate

Evita sa stai in fata computerului cat e ziua de lunga. Fa tot posibilul sa iti poti lua pauze cat mai des. Ridica-te ca sa iti umpli paharul cu apa sau ca sa iti faci un ceai cald, fa putina miscare prin curtea cladirii sau gaseste prilej sa le faci o vizita colegilor din alte birouri, astfel incat sa te rupi putin de munca intensa pe care o practici. Ziua se va sfarsi mai usor asa si nu vei pleca de la birou pe atat de obosita pe cat ai fi fost daca nu te-ai fi miscat deloc.

Hidrateaza-te des

Nu uita sa consumi zilnic cele opt pahare cu apa recomandate. Daca poti sa bei si mai mult, cu atat mai bine. Poti pastra permanent pe birou o sticla cu apa. Atunci cand te plictisesti sau cand esti putin mai stresata, ia o gura, doua de apa. Te va ajuta sa te relaxezi.

Asculta muzica

Nu este nimic mai linistitor decat sa iti pui castile pe urechi si sa asculti muzica - genul care te linisteste in timp ce de jur imprejurul tau este haos. Practic te scoate din nebunia care te inconjoara, oferindu-ti liniste si pace.

Ia un pranz sanatos

Nu numai ca te vei simti mai bine pe parcursul zilei, dar te vei simti si mai bine atunci cand te vei intoarce acasa. Evita durerile de cap inutile, durerile de stomac si luatul in greutate alegand alimente sanatoase. Aminteste-ti sa iei gustari sanatoase intre mese, dar alimentele junk-food. Daca iti place ciocolata, rasfata-te putin.

Dormi bine

Privarea de somn poate provoca tot felul de complicatii legate de sanatate – atat fizice, cat si psihice. Daca lucrezi intr-un mediu stresant, in care este bombardta permanent cu informatii si in acelasi timp ai parte de un volum mare de munca, asigura-te ca dormi cel putin opt ore pe noapte. Te vei simti mult mai bine dimineata.

Zambeste

Nu lasa niciodata pe nimeni sa iti fure bucuria. Este posibil sa lucrezi in conditii mai putin favorabile, dar depinde foarte mult de tine cum privesti lucrurile. Afiseaza un zambet larg, ca si cum nimic nu te-ar afecta. Atunci cand zambesti, organismul secreta endorfine, acei hormoni ai fericirii care iti asigura starea de bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare