Dezvoltare personala

# sfaturi imbatranire #lidia fecioru #dezvoltare personala

Cum scapi de teama imbatranirii. Sfaturile Lidiei Fecioru

Femeile, dar si barbatii se tem de imbatranire. Acest sentiment de frica fata de trecerea timpului poate acapara orice persoana si, daca nu este gestionat, poate duce la depresie. Bioenergeticianul Lidia Fecioru a explicat ce se intampla de fapt in mintea noastra cand apare aceasta teama.

 

„Ne dam seama atunci cand incepe sa ne apara primul semn: un ridulet, un fir de par alb. Sau cand incepem sa nu ne mai simtim bine. De fapt, cat de prieteni suntem cu mintea noastra, cu creierul, atat de repede imbatranim.

Cand apar primele semne ale imbatranirii, noi femeile de obicei, avem frica asta. Dupa 30 de ani incepi sa te intrebi. Pentru ca la 35 de ani deja intram in acea competitie cu noi si incepem sa ne putem intrebarea: Ce am facut pana la 35 de ani?

Ce am realizat, daca ma uit inapoi? Si incepi sa realizezi ca te uiti inapoi, e gol, te uiti in jurul tau si vezi ca e pustiu.

Pe langa trecerile vizibile ale timpului care se observa pe chip, Lidia Fecioru sfatuieste femeile sa trateze acest lucru cu blandete si sa-si aminteasca de lucrurile cele mai importante din viata precum valorile, obiectivele si frumusetea sufletului.

"Vine timpul si incepem sa avem frica de moarte. Dar uitam de clipe. De fiecare clipa, pe care trebuie sa o traim si sa ne bucuram de ea.

Nu atat frumusetea e cea importanta in viata, ca nimic nu este vesnic. Trebuie sa pastram partea sufleteasca frumoasa. Acolo trebuie sa pastram tineretea, in suflet. Depinde cat de prieten esti cu interiorul tau.

Focusarea momentului. Aici si acum. Putem sa ne punem noi singuri intrebari. Ce fac eu in acest moment? Si incepem sa constientizam aici si acum. Ce simtim in acest moment.

Anxietatea ne face ca sentimentele noastre sa fie intunecate de aceasta frica. Sunt multe femei care fac depresie pentru ca simt ca imbatranesc. Pentru a combate frica imbatranirii trebuie sa ne intoarcem in corpul nostru si sa nu ne ascundem de adevar. Daca am un rid, il port cu mandrie.”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului