Dezvoltare personala

#cuplu #avantaje #limbaj #limbajul trupului #comunicare

Cum sa-ti perfectionezi limbajul trupului ca sa obtii mereu ce vrei

Dincolo de cuvintele rostite, o mare parte din mesajul pe care il transmite fiecare dintre noi vine, de fapt, din gesturi, din mimica fetei, din tinuta. Cu alte cuvinte, trupul vorbeste pentru noi sau limbajul trupului.

V-ati intrebat vreodata de ce nu suportati pe cineva chiar daca nu cunoasteti persoana in cauza, doar din vedere?! Acesta poate fi un caz tipic de transmitere de mesaje prin limbajul trupului, receptarea lor si analizarea lor. In cazul in care nu suportam o persoana cu care am schimbat doar trei cuvinte in viata, se poate ca ea sa ne fi transmis ceva prin limbajul trupului pe care noi, instinctiv, il consideram „rau”. Situatia este perfect valabila si pentru fiecare dintre noi, ca indivizi in parte.

Pentru unele persoane, a fi placut este foarte important, mai ales in anumite medii de munca. Chiar daca functia nu ne impune sa fim placuti de toata lumea, putem lasa, totusi, o impresie mai buna incercand sa ne perfectionam limbajul trupului.

Imita, dar doar un pic – este ca la dans, cand partenerul face aceiasi pasi ca tine. Se creeaza o legatura instantanee. In viata de zi cu zi, arta de a imita discret poate insemna enorm. Spre exemplu, daca un om se inclina spre tine pentru a-ti spune ceva, raspunde-i tot prin a te apropia un pic de el, nu ferindu-te ca de un camion, recomanda Patti Wood din Atlanta, expert in limbajul trupului. In opinia ei, cea mai simpla si discreta metoda de a imita este cea care tinteste la pozitia trupului, la pozitia bratelor si a picioarelor.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului