Dezvoltare personala

#intalnire #partener #copil #divort

Cum sa iti refaci viata personala daca esti un parinte singur

Ai trecut printr-un divort dureros, iar viata ta se rezuma la serviciu si educatia copilului tau. Ai tot dreptul sa iti gasesti un alt partener, insa statutul tau iti impune mai multa responsabilitate in alegerile pe care le faci. Cu atentie si grija, iti poti pune pe picioare viata personala.

 

 

Pasul 1. Analizeaza situatia in care te afli

 

Inainte de a-ti face planuri pentru o urmatoare intalnire, gandeste-te daca intr-adevar esti pregatit pentru un astfel de pas si daca ai si timpul necesar. Copilul este prioritatea numarul unu; acest lucru nu inseamna ca trebuie sa uiti de viata personala, insa in mod sigur ai nevoie sa te gandesti de doua ori inainte de a lua o decizie.

Un copil presupune atentie full-time, dar o noua persoana in viata ta are nevoie, de asemenea, de timp pentru a va cunoaste. Gandeste-te daca ai putea sa iti organizezi un program flexibil sau daca mai este cineva in viata ta care sa te ajute, la nevoie, cu ingrijirea copilului.  

 

Pasul 2. Afla ce anume iti doresti 

 

Ce gen de relatie iti doresti? Vrei ceva de scurta durata, fara implicatii emotionale, sau ai dori sa gasesti pe cineva care sa constituie un real srijin atat pentru tine, cat si pentru copilul tau?

Daca inainte lasai totul la voia intamplarii, faptul ca trebuie sa te gandesti si la copilul tau atunci cand faci o alegere iti da o responsabilitate in plus. Alcatuieste un profil al persoanei ideale. Include toate detaliile, de la statut social pana la caracteristicile fizice.

Pune accentul pe calitatile asupra carora nu ti-ai dori sa faci vreun compromis. Acest procedeu te va ajuta sa fii mai selectiv si sa nu risti implicatii emotionale inutile.

 

 Pasul 3. Gaseste-ti un partener

 

Pe masura ce inaintezi in varsta, vei intampina dificultati in a-ti gasi un partener. Daca la 20 de ani ieseai azi cu cineva, maine cu altcineva, faptul ca acum ai mai multe responsabilitati, ca de exemplu copilul tau, ingreuneaza un pic lucrurile. In plus, trebuie sa fii mai atent la persoanele cu care intri in contact.

Cel mai usor este sa iti gasesti un partener cu ajutorul site-urilor de dating. Vei fi surprins sa descoperi cate persoane isi posteaza un profil pe astfel de site-uri, in speranta ca isi vor gasi jumatatea. Totusi, fereste-te si de capcanele intinse naivilor. Alege cu grija un site de dating, si raporteaza-te la cele mai cunoscute si, implicit, seriose. Daca vrei sa iti sporesti sansele, creeaza-ti un profil online pe doua sau trei astfel de site-uri.

Daca nu esti adeptul intalnirilor virtuale, apeleaza la prieteni sau familie. Acestia te cunosc si iti stiu, de asemenea, si gusturile. Anunta-i ca iti cauti partener si explica-le ce anume ti-ai dori sa gasesti.

Fii mereu atent, pentru ca dragostea poate aparea oriunde, la orice ora. Fii deschis la ideea de a intalni persoane noi si nu te sfii sa intri in vorba cu cel/cea care iti place.

 

Pasul 4. Alege persoana care ti se potriveste cel mai bine 

 

Ai intrebat in stanga si in dreapta si acum ai cativa potentiali candidati cu care ai iesi in oras. Este bine sa ai de unde sa alegi, insa trebuie sa fii si mai selectiv, pentru a opta pentru cel care ti se potriveste.

Nu uita ca trebuie sa te protejezi atat pe tine, cat si pe copilul tau. Asadar, siguranta este prima ta preocupare. Afla numele si prenumele complet al persoanei cu care ai dori sa te intalnesti. Daca ati facut cunostinta prin internet, schimbati mai intai o serie de e-mailuri pentru a afla mai multe despre persoana respectiv.

Nu iti oferi adresa completa sau alte detalii personale pana cand nu esti sigur ca ai in fata ta o persoana de incredere. Mai bine sa previi, decat sa iti para rau. Vorbiti mai intai la telefon, suficient cat sa iti inspire incredere.

Fii mai atent decat de obicei, cel putin pentru inceput, pentru a observa eventuale detalii ccare l-ar putea inscrie pe lista persoanelor nedorite. Daca este vorba despre cineva recomandat de cunoscuti, afla de la acestia cat mai multe legate de viata personala si profesionala a celui cu care ti-ai dori o relatie.

 

Pasul 5. Stabileste o intalnire

 

Fii tu insuti si simte-te bine! Mentine-te totusi responsabil; informeaza o persoana apropiata tie de ora la care ai de gand sa iesi in oras si cand anume crezi ca ar trebui sa te intorci.

Stabileste sa va vedeti, mai intai, intr-un loc public si incearca sa cunosti cat mai bine persoana respectiva. Daca ti-e frica sa nu te plictisesti sau ti-ai dori sa anunti pe cineva ca totul este in regula, roaga un prieten sa te sune in mijlocul intalnirii si sa te “salveze” . Astfel, acesta poate verifica daca nu mai ai chef sa mai stai sau daca te simti bine si totul este in regula.   

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare