Dezvoltare personala

#limba straina #meditatii #limbi straine #cursuri limbi straine

Cum sa inveti singur o limba straina

Cunoasterea unei limbi straine este un atu important in cariera, dar te poate ajuta si in viata si dezvoltarea personala. Afla care sunt avantajele si dezavanatajele studiului individual al unei limbi straine.

Cei mai multi invata limbi straine la scoala sau la cursuri specializate, insa studiul individual poate fi solutia atunci cand nu ai un program flexibil si totusi vrei sa inveti o limba straina noua.
 

Avantajele studiului individual


Atunci cand inveti singur o limba straina noua, iti poti stabili singur ritmul de studiu si iti poti organiza studiile in functie de programul tau.

Pentru cele mai bune rezultate, nu folosi doar carti si caiete de exercitii, chiar daca promit rezultate deosebite in doar cateva saptamani. O componenta esentiala in invatarea unei limbi noi este pronuntia corecta, pe care o poti obtine cu ajutorul unor cursuri in format audio.

Studiul individual te poate ajuta sa inveti relativ repede o limba straina, daca ai la dispozitie materialele si timpul necesar. Dialogurile cu alti vorbitori fluenti pot deveni un mare atu, care sa completeze cunostintele teoretice pe care le-ai capatat singur.

Foloseste-te si de resursele online pe care le ai la dispozitie. Folosind motoare de cautare capabile, vei putea gasi online gratuite destinate celor care vor sa invete individual o limba straina.
 

Dezavantajele studiului individual


Pronuntia este elementul cel mai dificil atunci cand alegi sa studiezi singur o limba straina. Poti depasi acest neajuns cu ajutorul catorva sedinte de meditatie cu un profesor specializat. Costul acestora poate fi mare, in functie de raritatea limbii pe care o studiezi, insa rezultatele iti vor folosi cu siguranta.

Evaluarea de catre un specialist este un element important in orice domeniu de studiu, iar un profesor de limbi straine te poate ajuta sa faci anumite legaturi pe care nu le-ai fi gasit singur.

Fara sa apelezi la meditatii, risti sa petreci foarte mult timp studiind regulile gramaticale, dar si exceptiile acestora. Cu cat limba pe care vrei sa o studiezi este mai apropiata de limba materna, cu atat procesul va fi mai usor.
 

Limba si cultura


Atunci cand inveti o limba straina noua, nu ignora rolul important pe care cultura il are in a te ajuta sa te familiarizezi cu concepte diferite.

Odata ce ai un vocabular de baza, poti urmari filme fara subtitrari, care sa te ajute sa faci progrese mai rapid in familiarizarea cu anumite expresii uzuale care pot lipsi din multe cursuri individuale.

Istoria si cultura unui popor ii influenteaza puternic limba. Pentru a te perfectiona, studiaza aceste aspecte legate de limba pe care vrei sa o inveti si cauta si cei mai importanti reprezentanti ai literaturii in acea limba. Inainte sa stapanesti perfect limba, te poti familiariza cu traducerilor lucrarilor literare importante.

Nu uita, cel mai important lucru in studierea individuala a unei limbi straine este motivatia. Analizeaza-ti motivele care te-au impins sa inveti o limba straina si foloseste-le in momentele grele, in care simti ca vrei sa renunti.

Linkuri recomandate: Meditatii engleza  I Meditatii franceza I Meditatii germana  I Meditatii romanaMeditatii matematica I Meditatii muzica I Meditatii chitara

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare