Dezvoltare personala

# dezvoltare profesionala #cariera #dezvoltare personala

Cum sa fii mai sanatos si mai fericit la serviciu

Cea mai mare parte a vietii este petrecuta la serviciu, iar stresul acumulat intr-o saptamana nu trebuie neglijat. Putine sunt persoanele care se gandesc serios la posibilitatea de a-si imbunatati munca in plan moral si fizic. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a fi mai sanatos si mai fericit la locul de munca.


1 Ia masa in parc


Daca stai multe ore inchis in birouri cu aer conditionat, mai devreme sau mai tarziu organismul va simti nevoia de aer natural. Iesi la pranz in parc sau intr-un spatiu verde pentru a lua masa. Conform unor studii realizate la Scoala Nipona de Medicina din Tokyo, mesele luate in aer liber ajuta sistemul imunitar prin reducerea stresului si cresterea eficientei anticorpilor.


2 Ridica-te de la birou


Mai multe studii arata ca orele petrecute pe scaun, intr-o perioada lunga de timp, cresc riscul de boli de inima, diabet, obezitate etc. Ridica-te de pe scaun dupa fiecare ora petrecuta la birou si fa cativa pasi. Te vei dezmorti, iar metabolismul va fi accelerat.


3 Fa-ti un program riguros


Cercetarile arata ca oamenii care lucreaza constant peste program nu au un randament mai bun decat restul si chiar pot avea un risc mai mare de depresii si alte afectiuni. Planifica-ti ziua in asa fel incat sa incepi devreme lucrul, sa muncesti constant si sa termini devreme pentru a avea timp pentru tine. Planifica-ti ceva si in viata privata, pana te culci, chiar si in timpul saptamanii. Iesi cu prietenii sau cu colegii la o bere, ocupa-te de mici treburi casnice, fa tot posibilul sa existe o delimitare intre cele doua arii existentiale.

Cu cat esti mai riguros cu programul zilnic, cu atat vei reusi sa faci mai multe lucruri in fiecare zi. Aceasta este o modalitate de a te simti impacat cu tine si mandru de ceea ce realizezi.


4 Fii diplomat la serviciu


Pentru a-ti mentine bunadispozitie, este important sa-ti controlezi emotiile si reactiile. Diplomatia iti poate fi de folos intotdeauna la locul de munca deoarece ea te salveaza de conflicte si tensiuni care pot fi evitate cu eleganta. Fii atent la ceea ce se intampla in jurul tau, dar nu te implica emotional. Vor exista momente in care au loc conflicte care nu au nicio legatura cu tine. Ramai deoparte si fa-ti treaba in continuare. Invata sa nu te consumi din orice si sa prevezi reactiile celor din jur. Cand ajungi sa-ti cunosti foarte bine sefii sau colegii, ai un atuu pe care-l poti folosi in favoarea ta.


5 Fa tot posibilul sa evoluezi


Cere in mod constant feedback de la sefi, implica-te mai mult decat ceilalti, fii disponibil sa faci lucruri in plus. Vei castiga experienta si vei face o impresie buna sefilor. Deschide-ti calea spre promovare si ofera-ti ocazia de a evolua ca profesionist in domeniul tau de activitate. Aceste eforturi te vor impiedica sa fii pasiv si sa ajungi nefericit din cauza jobului pe care-l ai.

Incearca sa te promovezi si in afara biroului. Poti participa la evenimente unde sa fii imaginea companiei pentru care lucrezi sau poti sa-ti promovezi munca pe un blog personal. Este important sa te faci remarcat, astfel incat numele tau sa fie cunoscut in domeniu.

Sursa foto: suite101.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului