Dezvoltare personala

# cea mai buna versiune #dezvoltare #dezvoltare personala

Cum sa devii cea mai buna versiunea a ta facand doar cateva schimbari

Ti se intampla sa privesti cu admiratie spre un coleg sau o prietena care pare intotdeauna ca stie ce vrea sau care se bucura din plin de experientele de zi cu zi? Sau poate te regasesti in momente de anxietate in care ti se pare ca viata ta nu are niciun sens? Daca ai trecut si tu prin astfel de momente, cel mai probabil te numeri printre persoanele care inca se straduiesc sa-si gaseasca echilibrul si implinirea. Vestea buna este ca nu esti singura! Majoritatea persoanelor trec prin astfel de momente de cumpana, in care nu reusesc sa se bucure de ce au sau nu reusesc sa isi pun viata pe traiectoria dorita. Ce stiu sau ce au invatat cei care au reusit sa atinga cea mai buna sau macar o mai buna versiune a lor insisi? Ei bine, ei stiu… secretul! Si secretul este ca totul incepe si se termina cu tine, si mai precis cu felul in care gandesti. Daca esti pregatita si tu sa devii cea mai buna versiunea a ta, iata cateva schimbari pe care poti sa le faci chiar acum si care te vor ajuta sa te dezvolti in directia in care iti doresti.

 

Adopta cateva obiceiuri pozitive

Nu e nevoie sa iti dai toata viata peste cap ca sa faci cateva schimbari pozitive. Poti incepe incorporand in rutina ta zilnica unul sau doua obiceiuri sanatoase, cum ar fi mersul pe jos, cel putin o jumatate de ora in fiecare zi, sau cititul. Cu siguranta poti sa-ti faci timp pentru asa ceva. Poate nu iti dai seama, dar fiecare dintre aceste obiceiuri iti poate schimba viata. Mersul pe jos iti poate ameliora starea de sanatate generala, te ajuta sa te relaxezi si sa-ti clarifici gandurile, iar cititul este una dintre cele mai benefice activitati pentru creier. 

Preia controlul finantelor tale

Ca sa poti trai viata pe care ti-o doresti, este esential sa ai un bun control al finantelor tale. Asta inseamna sa stii cat poti economisi, dar si cum sa cheltui. De exemplu, daca vrei sa pleci in vacanta la mare, nu e nevoie sa cumperi prima oferta pe care o gasesti online. Fa-ti putin timp si cauta cea mai buna oferta pentru cazare Mamaia. Sa stii sa iti gestionezi bugetul inseamna, printre altele, sa obtii maximul de calitate pentru cel mai bun pret. Independenta financiara este un obiectiv important la care poti incepe sa lucrezi chiar astazi, acordand o atentie mai mare felului in care iti imparti bugetul si cheltuielilor zilnice.

Ocupa-te de sanatatea ta

Se spune ca preventia este mama sanatatii si multi medici sunt de acord cu asta. Controalele periodice sunt foarte importante pentru a-ti evalua starea de sanatate si pentru a putea trata orice fel de afectiune inainte sa se agraveze. Nu sari peste controalele anuale ginecologice si nici peste analizele de sange, caci iti pot salva viata. La propriu!

Invata ceva nou

Fie ca e vorba despre un aspect profesional pe care vrei sa-l imbunatatesti, fie ca este vorba despre o pasiune despre care vrei sa afli mai multe, este important sa inveti, cel putin din cand in cand, ceva nou. Pe langa faptul ca te ajuta sa devii un angajat mai valoros, ajuta si la dezvoltarea personala.

Relatiile cu ceilalti sunt importante

In ceea ce priveste relatiile personale, pentru a putea fi cea mai buna versiune a ta, trebuie sa fii sincera cu tine insati si cu ceilalti. Investeste timp si energie doar in relatiile cu oamenii care te sustin, te apreciaza si te iubesc asa cum esti si renunta la relatiile toxice care te fac sa te simti neimportanta. Prin viata noastra trec multi oameni, insa doar unii sunt prieteni adevarati. Invata sa deschizi bine ochii si sa-i vezi pe ceilalti asa cum sunt. Nu accepta falsi prieteni, care iti sunt alaturi doar in momentele bune, si renunta la relatiile care nu te ajuta sa evoluezi si nu te fac sa te simti implinita.

Fiecare dintre noi putem evolua spre cea mai buna versiune a noastra. Facand doar cateva mici schimbari poti face primi pasi spre o viata in care sa te simti mai fericita si mai impacata cu tine insati.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare