Dezvoltare personala

# un an mai bun #dezvoltare personala #fericire

Cum sa ai un an mai bun. Sapte trucuri care-ti vor face viata mai frumoasa

Anul a inceput si este momentul pentru a-ti seta obiective noi, daca deja nu ai facut-o. Poate fi vorba despre imbunatatirea felului in care arati - poate vrei sa mai dai jos cateva kilograme - dar te poti gandi si la obiective de dezvolatre personala care iti vor face viata mai frumoasa.

Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata si sa ai un an mai bun.

Stabileste-ti clar intentiile si fa-le realiste

Nu incepe anul cu planificari rigide si nerealiste care vor genera, cel mai probabil, sentimente de stres si vinovataie. Stabileste-ti clar teluri realizabile si noteaza-le. Acest mod de abordare este mult mai realist pentru stabilirea obiectivelor. Elaboreaza intentii zilnice, saptamanale si lunare si elimina presiunea din programul zilnic, astfel incat sa te poti concentra pe imaginea de anasamblu.

Gaseste-ti un nou hobby

Stim, un program de munca agitat si o agenda incarcata pot face dificila iesirea din rutina cotidiana, dar un hobby te va ajuta foarte mult. Este esential sa iti rezervi timp pentru a incerca noi lucruri si a identifica noi interese. Poate fi vorba despre noi retete de mancare, sa inveti sa crosetezi sau sa pictezi - orice activitate este binevenita, atata timp cat te va ajuta sa simti ca faci ceva nou, placut si care te scoate din rutina.

Calatoreste

Indiferent daca iti doresti o calatorie in Europa sau doar o scurta escapada in weekemd, fa tot ce este necesare pentru a porni la drum. Unele dintre cele mai bune amintiri le strangem din calatorii, ele fiind o metoda de a ne reincarca cu energie si a ne simti mai bine.

Infrunta-ti fricile

Este timpul sa iesi din cochilie si sa iti privesti fricile in fata. Abordeaza-le si infrunta-le, daca vrei sa te simti mai bine si mai implinit. Astfel, daca stii ca te temi de apa, apuca-te de un curs de inot, sau, daca te temi sa iesi la rampa si sa te exprimi, incepe sa iesi la karaoke cu prietenii sau colegii de serviciu.

Ordoneaza spatiul din jur

Curatarea spatiului din jur, atat la locul de munca cat si acasa, poate face minuni in starea ta emotionala si psihologica. Fa o curatenie aprofundata si chiar redecoreaza, aducand enegii noi, benefice, in jurul tau. Invata sa folosesti plantele de apartament pentru reglari Feng Shui si nu uita sa te ocupi de ele.

Dezvolta-ti o rutina sanatoasa

Renunta la rutinele obositoare, cum ar fi cumparaturile online si serile pierdute cu prietenii, si adu in viata ta rutine noi, sanatoase cum ar fi o plimbare zilnica prin parc, sau o plimbare cu bicicleta in fiecare zi de joi.

Apuca-te de exercitii fizice

Daca nu obisnuiesti sa mergi la sala si esti o persoana mai sedentara, sa stii ca efortul fizic care te face sa transpiri este o cale minunata pentru a te simti mai bine. Propune-ti sa fii activ macar 30 de minute pe zi, apuca-te de yoga sau impune-ti o plimbare rapida in timpul pauzei de pranz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului