Dezvoltare personala

#refuz #avansuri #relatie sexuala #avansuri sexuale

Cum respingi avansurile nedorite

Cel putin o data in viata, fiecare este nevoit sa respinga avansuri nedorite si sa refuze interesul neimpartasit al altora. Afla cum sa respingi cu eleganta avansurile nedorite.

Fie ca e vorba de un strain sau de un prieten care spera sa duca relatia voastra la un alt nivel, avansurile nedorite sunt o ocazie care poate deveni cu usurinta jenanta pentru toate persoanele implicate.

Atunci cand primesti atentia nedorita la locul de munca, aceasta situatie neplacuta iti poate afecta mediul la serviciu, de aceea este important sa o rezolvi cu tact.

 

Spune "Nu"

 

Un "Nu" politicos este solutia cea mai buna in cazul avansurilor nedorite. Daca renunti la politete , risti sa transformi un admirator intr-un dusman.

Daca nu cunosti foarte bine persoana care iti face avansurile nedorite, subtilitatea ta ar putea ramane neobservata. Un refuz direct scade sansele ca persoana in cauza sa continua avansurile.

In cazul in care vrei sa eviti un refuz direct, ai putea observa eforturi perseverente pentru a obtine atentia ta.
Atunci cand e vorba de un prieten apropiat, refuzul poate fi deosebit de dificil. Cea mai buna solutie este o atitudine ferma dar politicoasa, care sa nu lase loc de negociere. Solutiile de felul "Sunt ocupata weekendul asta” sau "Nu, am planuri deja pentru acea seara" sunt temporare si risca sa-l raneasca mai mult sentimentele pe termen lung.

Nu te apuca sa-i explici in detaliu de ce refuzi, dar fii categorica, daca stii deja care va fi raspunsul tau, indiferent de insistentele celui care face avansurile nedorite.

Daca persoana in cauza nu ti-a cerut sa iesiti impreuna la o cafea, ci isi manifesta avansurile intr-un mod mai indirect, dar insistent, refuzul tau nu trebuie amanat.

 

Nu amana

 

Nu astepta ocazia potrivita, care ar putea sa nu vina niciodata. Daca deschizi subiectul dupa ce ai petrecut timp alaturi de persoana care te agaseaza cu avansurile nedorite, s-ar putea sa nu obtii rezultatul scontat.

Poate fi dificil sa intelegi de ce cineva te place acum, dar peste doua minute iti spune ca vrea sa fie lasata in pace. Sinceritatea si fermitatea raman insa cele mai bune arme pentru a scapa de avansurile nedorite.

Dupa refuz, poti sa-ti arati manierele fata de persoana in cauza, mai ales daca sustine ca nu si-a dat seama ca avansurile ar fi fost nedorite. Nu-i oferi mila ta, refuzul insotit de mila este un atac la demnitatea si mandria persoanei care si-a luat inima in dinti pentru a te aborda.

Daca avansurile nedorite continua si dupa refuzul initial, explica-i persoanei in cauza ca atentia lui/ei te deranjeaza si ca iti doresti sa inceteze.


Cantarirea cuvintelor in momentul refuzului te poate scuti de multa bataie de cap pe termen lung. Nu uita, un refuz politicos, dar ferm, este cea mai buna solutie impotriva avansurilor nedorite.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului