Dezvoltare personala

#regresia hipnotica #fobia de paianjeni #laustrofobie # frica de zbor # teama de vorbit in public #combatere fobii #fobii

Cum poti scapa de fobii in 10 minute

Fiecare dintre noi avem frici in viata noastra. Unele mai mici, altele mai mari, iar in cazuri mai grave, chiar fobii si atacuri de panica. Acestea ne bantuie viata din copilarie pana la batranete si ne influenteaza enorm de mult comportamentul, personalitatea si relatiile cu lumea din jurul nostru.

Cele mai frecvente frici si fobii sunt: teama de vorbit in public, frica de zbor, frica de spatii deschise sau de spatii inchise (claustrofobie), frica de inaltime, fobia de paianjeni, de serpi, etc.

Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza folosesc o metoda eficienta si foarte rapida de a scapa de aceste temeri, care sunt foarte daunatoare pentru dezvoltarea noastra psihica si mentala.

Regresia Hipnotica este o metoda revolutionara cu ajutorul careia putem sa mergem inapoi, in trecutul nostru, si sa aflam cauza principala a problemei cu care ne confruntam. Regresia Hipnotica contine numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar si fara ajutorul cuiva, se numeste Linia Timpului. Odata descoperita cauza, prin aceasta tehnica – cu sau fara inductie hipnotica – o putem descarca emotional, iar in numai 10 minute fobia noastra a disparut ca prin minune.

Intr-o prezentare sustinuta recent la Oradea de catre Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, acesta a folosit tehnica Linia Timpului cu Diana, o studenta de 22 ani, care se confrunta cu o puternica fobie de serpi. In doar 10 minute, specialistul in hipnoterapie a reusit sa identifice cauza principala pentru care tanara a dezvoltat aceasta fobie si sa o ajute sa scape de aceasta povara.

“Initial, am vrut sa ma asigur ca reactia sa este intr-adevar una puternica si m-am jucat putin cu imaginatia ei pentru asta. I-am sugerat ca are la picioare un sarpe. A avut un raspuns clar si instant, ceea ce mi-a indicat ca, intr-adevar, are o emotie negativa foarte puternica fata de serpi. Am inceput apoi sa lucram si sa ne jucam cu Linia Timpului si am gasit destul de rapid cauza fobiei sale, care s-a intiparit in subconstientul sau, in copilarie. Cum se intampla de foarte multe ori atunci cand faci o regresie hipnotica, simpla descoperire a momentului cand aceasta frica de serpi s-a instaurat in viata ei, a fost suficient pentru a o descarca. Am inceput sa port o discutie simpla cu Diana si am creat un alt raspuns la acel stimul (sarpele), dupa care am incheiat sedinta. Totul a durat fix 10 minute, iar problema ei a disparut pentru totdeauna”, explica Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a scapa de fobie?

Pasii sunt relativ simpli si accesibili oricui. Pentru a te ajuta si a-i aplica cat mai bine, urmareste demonstratia si apoi practica si tu pentru a scapa de cea mai mare teama din viata ta.

1) Vizualizeaza Linia Timpului. Afla sau imagineaza-ti unde se afla Trecutul si Viitorul, tau si trage o linie intre ele. Nu este obligatoriu ca linia sa fie dreapta;

2) Descopera atributele Liniei Timpului: grosime, culoare etc.;

3) In mintea ta, ridica-te la 2-3 metri deasupra liniei si mentine vie problema pe care vrei sa o rezolvi;

4) Priveste catre trecut si pluteste inapoi pana descoperi cauza problemei;

5) Identifica detalii legate de cauza care a condus la aparitia acestei probleme in viata ta;

6) Recadreaza acest moment. Priveste intreaga situatie din alt unghi, din alta perspectiva;

7) Revino inapoi in prezent;

8) Bucura-te de rezultat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului