Dezvoltare personala

# activitati de mindfulness #mindfulness #vreme ploioasa #activitati

Ce poti face cand vremea ploioasa te tine in casa. 3 activitati de mindfulness

De multe ori, in zilele ploioase ne simtim tristi, deprimati si parca ne amintim de toate lucrurile negative din viata noastra. Aceasta stare isi poate pune amprent asupra stilului nostru de viata si asupra actiunilor viitoare daca nu este tratata cu atentie.

Privim picaturile mari de ploaie care se aseaza pe geam, ne focalizam atentia pe ele si fara sa ne dam seama, empatizam cu ele. In acel moment, se face transferul de energie, starea noastra fizica si psihica se schimba, iar noi ne intristam.

In opinia expertului in mindfulness Dana Predu, sunt momente in viata cand tristetea pune stapanire pe fiinta noastra, iar noi suntem inerti, pur si simplu o lasam in interiorul nostru: nu o judecam, nu o privim cu ura, nu ne luptam cu ea. "O primesc nemiscata, ii simt forma bruta, incerc sa inteleg de ce vrea sa-si faca adapost in sufletul meu, ce o hraneste cu adevarat si de ce are nevoie din partea mea ca sa mearga mai departe, sa-si gaseasca perechea eiā€¦fericirea. Dupa ce iau contact cu tristetea decid sa o las sa se transforme intr-o varianta benefica pentru mine", explica Dana Predu, autorul cartii "Minutul de mindfulness".

Iata trei activitati pe care le face expertul in mindfulness, Dana Predu, in zile ploioase, si pe care le poti face si tu pentru a te simti mai bine:

1. Privesc constient natura!

"Imi aleg un colt de geam pe care privesc afara si incep sa ma conectez cu tot ceea ce vad. Folosesc simturile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atentie firul de iarba uda, miros aerul umed si miresmele aduse de ploaie, ating picaturile scurse pe geamul meu si aduc un zambet pe fata mea. Sunt in viata!", spune Dana Predu.

2. Scriu in agenda!

"Se spune ca lucrurile frumoase iau nastere din durere, din tristete. Aleg sa scriu o pagina in agenda fara un scop anume, pur si simplu imi iau un pix si ma las condusa de ceea ce primesc de la Univers. Si da, ies lucruri minunate din sufletul meu, povesti ce aveau nevoie de sfarsit", explica specialistul.

3. Aduc recunostinta aproape de mine!

Privesc cerul si spun multumesc. Stiu sigur ca dupa ploaie vine soarele, este doar o notiune de timp. Multumesc pentru tot ceea ce sunt si voi fi, pentru tot ceea ce am si voi avea, multumesc pentru ploaia de afara si din sufletul meu", conchide expertul in mindfulness Dana Predu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului