Dezvoltare personala

#romani la psiholog #vedete la psiholog #psiholog #psihoterapie

Ce fac Michelle Obama, Brad Pitt si Katy Perry la psihoterapie? De ce merg vedetele la psiholog?

Cand in Romania inca exista oameni care cred ca mersul la psiholog este pentru nebuni, in tarile mai dezvoltate, oamenii se folosesc de servicii psihologice la fel cum merg la cinematograf sau la sala. Isi antreneaza mintea la fel cum isi antreneaza muschii si isi vindeca durerile emotionale pentru a deveni din ce in ce mai eficienti si mai fericiti in pielea lor.

Daca in ultimii ani s-a dezvoltat rapid ideea de a-ti ingriji corpul cu sport, cu diete sanatoase si produse bio, acum, vine in completare antrenarea mintii, un trend care ajunge si in Romania si castiga din ce in ce mai multa popularitate mai ales printre tineri.

Ce ne spun oameni influenti care folosesc sevicii psihologice la fel ca pe orice alt gen de servicii?

  • “ Este minunat sa poti sta de vorba cu cineva care nu te judeca.” Katty Perry
  • “Sa cer ajutorul cuiva este un semn de curaj. Oamenii cred ca sunt slabi daca isi expun vulnerabilitatie, cand, defapt, a fi autentic si sincer este una dintre cele mai mari dovezi de curaj.” Michelle Obama

  • “ Mintea si sufletul meu sunt importante pentru mine, asa ca, nu vad de ce nu le-as ingriji la fel cum imi ingrijesc dintii. Daca merg la dentist sau la medic, de ce nu as merge la terapie?” Kerry Washington
  • Psihoterapia este ceva ce toata lumea trebuie sa incerce. Fie ca exista sau nu o problema, eu cred ca este foarte important sa vorbesti cucineva despre viata, mai ales cu un specialist. ” Demi Lovato
  • “ Mi-am petrecut mult timp evitandu-mi sentimentele. Acum nu mai am timp pentru asta.” Brad Pitt

Pana si familia regala a Marii Britanii a creat o campanie numita “ Heads Together” prin care promoveaza terapia ca stil de viata si pun accent pe sanatatea mentala. Se pare ca toata planeta se lanseaza in acest trend de dezvoltare personala, crestere si autoeducare continua. Oamenii tind din ce in ce mai mult sa puna accentul pe “wellbeing”, o stare ce include o minte linistita, un stil de comunicare si manangement al stresului eficient si cu rezultate de lunga durata.

Psihoterapeut integrativ,

Andra Boghiu

#haisafimsanatosilacap

www.haisafimsanatosilacap.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului