Dezvoltare personala

#cariereonline.ro #cariera #dezvoltare #atitudine # dezvoltate persoanala

Atitudinea face diferenta! Voi ce fel de atitudine aveti: negativa sau pozitiva?

Conform dexonline.ro cuvantul “atitudine” inseamna: 1. Tinuta sau pozitie a corpului. 2. Fel de a fi sau de a se comporta (reprezentand adesea o anumita conceptie); comportare. Expr. A lua atitudine = a-ti manifesta pozitia, a-ti afirma (cu hotarare) punctul de vedere. – Din it.attitudine, fr. Attitude.


Nu am redat definitia crezand ca poate unii dintre noi nu stiu ce inseamna cuvantul, ci pentru ca in viata de zi cu zi, cei mai multi contopesc definitia 1 cu 2. Si da, la fel fac si eu: atitudine inseamna atat pozitia corpului, dar si acel anume fel de a fi! Pentru ca daca pozitia corpului este de semn de intrebare, cam ce fel de atitudine credeti ca genereaza?

Nu ma pot abtine, vorbind de atitudine, sa nu aduc in discutie exemplul – clasic mi se pare mie – al lui Roger Bannister. In prima jumatate a secolului trecut multi experti sportivi credeau ca nu va reusi nimeni, niciodata, sa parcurga o mila in mai putin de 4 minute. Si pentru zeci de ani au avut dreptate. Insa, la 6 mai 1954, atletul si studentul Roger Bannister a parcurs o mila in 3 minute si 59,4 secunde, in timpul unei competitii la Oxford. Doua luni mai tarziu, un australian a reusit aceeasi performanta: 1 mila in mai putin de 4 minute. Ce credeti ca s-a intamplat pana la sfarsitul anului 1954? Multi alti atleti au doborat record dupa record.


Citeste continuarea articolului AICI!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului