Dezvoltare personala

#viata fericita #dezvoltare personala #schimbari #fericire

9 schimbari pe care le poti face chiar acum pentru o viata mai fericita

O viata mai fericita decat cea pe care o ai acum este posibila doar atunci cand schimbi ceva. Fie ca te schimbi pe tine, fie schimbi modul in care percepi viata si ce se intampla in jur. Iata cateva  schimbari pe care le poti face incepand de azi!

Plimba-te in aer liber

Plimbarile pe jos, in aer liber, au efecte benefice asupra starii generale de sanatate. In urma studiilor facute a reiesit ca mersul pe jos reduce nivelul de cortizol, diminueaza activitatea nervului simpatic, scade tensiunea arteriala si regleaza ritmul inimii. Profita de cateva minute libere pe care le ai in timpul unei zile si fa cativa pasi pe jos.

Traieste in prezent

Prezentul este singura certitudine pe care o avem. Atunci cand incepem sa ne gandim la viitor si sa facem tot felul de proiectii, nu facem decat sa ne accentuam starea de anxietate legata de ceva ce nu putem oricum controla. La fel de mult rau ne facem atunci cand ne gandim la trecut si analizam greselile pe care le-am facut sau neimplinirile. In schimb, respira adanc si priveste in jurul tau. Viata si fericirea ta sunt aici, in momentul acesta! Nu mai cauta fericirea in viitor, ci bucura-te de ceea ce are prezentul sa iti ofere. Exerseaza cat poti tu de mult sintagma atat de cunoscuta "traieste clipa".

Spune “Multumesc!”

Nu subestima niciodata puterea unui simplu “Multumesc!”. Pentru cei pe care ii iubesti vei gasi in fiecare zi cuvintele potrivite prin care sa le multumesti pentru ceva. Trimite un mesaj insotit de un simplu multumesc si vei simti ce efecte uluitoare va avea asupra starii tale de bine.

Traieste o viata simpla

Lumea in care traim a devenit un loc tot mai zgomotos, traim pe fuga, vrem sa construim, sa avansam, sa fim bine vazuti de sefi, sa obtinem acea promovare, sa castigam mai mult, sa avem mai mult, traim constransi de termene limita si proiecte care nu mai suporta amanare. In schimb sacrificam sanatate, familie, odihna, timp liber, de fapt tot ce conteaza cu adevarat. Pe cand o viata traita mai simplu, in pace si armonie, iti aduce adevaratele bucurii de care ai nevoie pentru a gasi implinirea.

Invata sa accepti si imperfectiunea

Sa gasesti fericirea si sa traiesti viata din plin cu bucurie este posibil, chiar daca nu totul arata perfect. Acest lucru inseamna ca ai invatat sa vezi frumusetea dincolo de aparente, adica chiar si in lucrurile imperfecte. Faptul ca uneori avem momente in care luptam cu nesiguranta si incertitudinile este din cauza ca avem tendinta de a ne compara cu altii, de fapt cu ceea ce lasa altii sa se vada despre ei.

Nu iti ghida viata dupa asteptarile pe care le au altii de la tine

Locul in care te afli acum, este exact locul in care trebuie sa fii. Nu te mai consuma pentru nimicuri, bucura-te de calatorie!

Accepta ideea ca nu poti trai fericirea continuu

Uneori viata ne loveste si ne loveste dur. Foloseste aceasta durere pentru a muta muntii din loc si ai grija sa cauti micile bucuri pe traseul pe care ai ales sa mergi.

Savureaza frumusetea micilor momentelor

Inceteaza sa te mai preocupi de evenimente mari, cum ar fi planuri de vacanta, weekend sau sarbatori. Cauta bucuria in momentele mici pe care le traiesti in fiecare zi.

Alege-te pe tine

Incepe-ti fiecare zi cu gandul ca linistea ta, sanatatea si inima sunt mai importante decat orice altceva din lumea aceasta.

Si in final, ia o pauza si aminteste-ti un lucru: orice situatie din viata este temporara!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului