Dezvoltare personala

#fericire #semne #optimism

8 semne ca esti mai fericita decat crezi

In ultimii ani, oamenii de stiinta fac tot mai multe descoperiri pe baza studiilor legate de nivelul de fericire al oamenilor. Cu ce te ajuta aceste aceste studii? Iti ofera idei pentru a-ti imbunatati viata.

Nu exista reteta pentru fericire care sa poate fi aplicata la fiecare om de pe planeta, insa studiile arata ca unii dintre ei sunt mai predispusi la fericire.

Afla care sunt cele opt semne care iti arata ca ai putea fi mai fericita decat crezi:

 

1  Nu esti lipita de televizor

 

Cei mai fericiti oameni se uita la televizor cu pana la 30% mai putin decat media. Concluzia este rezultatul unui studiu realizat de universitatea din Maryland.

Date stranse timp de 34 de ani de la 45.000 de americani arata ca persoanele cele mai fericite petrec mai mult timp socializand cu altii sau citind, actiuni care duc la o stare emotionala mai buna si la o sanatate peste medie.

 

2  Ai fost o adolescenta fericita

 

Adultii care zambesc larg in pozele de clasa din liceu si facultate au o rata de divort de pana la cinci ani mai mica decat cei cu zambete mai firave.

Studiul universitatii DePauw din SUA arata ca o dispozitie placuta si un zambet larg atrag alti oameni fericiti si pot chiar influenta starea celor din jur.

 

3  Ai o sora

 

Oamenii care au cel putin o sora sunt mai optimisti si trec peste greutati mai usor, potrivit unui studiu al Societatii de Psihologie din Marea Britanie.

Copii care cresc cu o sora comunica mai bine si beneficiaza de o atmosfera mai calda in familie.

 

4  Te bucuri de o viata sexuala si emotionala reusita

 

Oamenii casatoriti sunt mai fericiti ca cei nesatoriti. Potrivit unui studiu realizat la universitatea britanica, acest efect este datorat in mare parte activitatii sexuale.

Repondentii casatoriti au declarat ca fac cu pana la 30% mai mult sex fata de cei necasatoriti, lucru ce indica legatura dintre o legatura emotionala si fizica cu o alta persoana si fericire.

 

5  Tii la vedere suveniruri

 

Cei care se folosesc de poze si suveniruri pentru a-si aduce aminte de perioadele placute din viata lor, sunt mai fericiti.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Sonja Lyubomirsky, profesor de psihologie la Universitatea din California, Riverside.

Amintirile placute iti cresc "potentialul de fericire" si astfel iti dau o stare mai buna.

 

6  Ai doi prieteni foarte buni

 

Adultii care au cel putin doi prieteni foarte apropiati au o stare psihica mai buna, arata un studiu citat de shine.yahoo.com.

Repondentii care au cel putin doi prieteni foarte apropiati au o stare mentala mai buna.

Cresterea numarului de prieteni foarte buni nu afecteaza insa cu nimic nivelul de fericire.

 

7  Nu uiti de exercitiile fizice

 

Cei care fac exercitii fizice des sunt mai putin stresati si au sanse mai mari sa fie multumiti de viata, potrivit unui studiu al cercetatorilor danezi.

Fata de oamenii sedentari, cei care fac jogging sunt cu pana la 70% mai putin predispusi la stresul cotidian.

Cel mai vizibil efect al exercitiilor fizice apare atunci cand oamenii complet sedentari incep sa faca exercitii fizice moderate: de la 17 la 34 minute pe zi.
 

 

8 Esti inalta

 

Un studiu condus de Angus Deaton la universitatea americana Princeton arata ca oamenii inalti sunt, in medie, mai fericiti ca cei scunzi.

Studiul, realizat pe aproape jumatate de milion de repondenti americani, arata ca oamenii inalti au sanse mai mari de a avea un venit mare si au parte de mai putin stres spre deosebire de oamenii scunzi.

 

Adevarata fericire nu tine insa de niciunul dintre acesti factori, unii dintre ei fiind in afara controlui tau. Alege sa gandesti pozitiv si sa apreciezi lucrurile bune din viata ta si vei fi cu un pas mai aproape de fericire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare