Dezvoltare personala

#dovezi stiintifice #iq #cercetare #inteligenta #studiu

7 semne dovedite stiintific ca esti mult mai desteapta decat crezi

Studiile stiintifice au aratat faptul ca un IQ ridicat este adesea asociat cu obiceiuri si particularitati destul de neasteptate. In ciuda a ceea ce se crede despre oamenii inteligenti, lucrurile stau pe dos.

Iti vom arata in continuare care sunt caracteristicile persoanelor destepte dovedite de oamenii de stiinta si, cine stie, poate vei descoperi ca in tine zace un mic geniu.

Esti predispusa la lene

Un experiment a aratat ca persoanele cu un IQ ridicat sunt mai dedicate studiului, fiind mai putin active, in vreme ce persoanele sunt susceptibile de a fi ingropate in gandire si de a fi mai putin active, in timp ce persoanele obisnuite se plictisesc usor si cauta solutii pentru a-si incarca programul. Totusi, ar trebui sa stiti mai bine decat sa va justificati lenea cu inteligenta ridicata.

Uiti lucruri marunte

O memorie perfecta a fost intotdeauna un semn de inteligenta, dar cele mai recente cercetari arata ca uitarea este cea care indica un nivel intelectual ridicat. Creierul uita fleacuri din doua motive: in primul rand, ajuta la adaptarea la noile situatii, iar in al doilea rand, eliminarea lucrurilor marunte permite sistematizarea informatiilor si obtinerea unei imagini de ansamblu. Nu trebuie sa te superi pe tine atunci cand ai uitat ceva neimportant: creierul tau a facut spatiu pentru lucruri noi.

Injuri din cand in cand

Se pare ca vorbele obscene din discursul tau  nu indica neaparat o inteligenta scazuta. Din ce in ce mai multe studii demonstreaza ca persoanele care injura au adesea un vocabular mult mai amplu, ceea ce reprezinta un semn al unui IQ ridicat. Totusi, trebuie sa fii atent la discursul tau, intrucat prea multe vorbe urate ar putea face o impresie proasta.

Nu iti place carnea rosie

Sondajele recente au aratat un fapt curios: persoanele cu un IQ ridicat prefera carnea de pasare, pestele si legumele, in detrimentul preparatelor din carne rosie.

Esti inspirata

Se crede ca oamenii inteligenti sunt inovatori. Dar nu este exact asa. De cele mai multe ori, persoanele cu un nivel ridicat de inteligenta sunt capabile sa gaseasca solutii neconventionale, dar sa nu le foloseasca.

Ai o pisica

Unele studii arata ca persoanele care prefera pisicile sunt mai calme, mai sensibile si au un IQ mai ridicat, in vreme ce iubitorii de caini sunt mai activi, mai deschisi si sunt obisnuiti sa respecte regulile. Fiecare alegere are avantajele sale, dar un lucru ramane cert: un companion cu blana aduce multa iubire in casa ta.

Dormi putin

Oamenii inteligenti tind sa se culce seara tarziu, ceea ce are drept rezultat un volum mai redus de somn. Asadar, daca esti o bufnita de noapte, relaxeaza-te. Asta inseamna ca esti o persoana desteapta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare