Dezvoltare personala

#secrete oameni calmi #oameni calmi #calm

7 secrete ale oamenilor care sunt in permanenta calmi

Calmitatea este o virtute pe care oricine isi doreste sa o poata avea. De aceea sunt admirati oamenii care sunt permanent calmi, indiferent de situatiile prin care trec. Astfel, ei au mai multa stapanire de sine si sunt buni in a lua deciziile potrivite pentru ei si cei din jur. Iata care sunt cele sapte secrete ale oamenilor care sunt in permanenta calmi.

1. Oamenii calmi se retrag in locul lor de fericire

Un om care are anumite probleme in viata de zi cu zi, care pot fi stresante, se va duce intr-un anumit loc construit de mintea sa in care poate sa se relaxeze. Aici poate sa lase gandurile negative si sa incarce pozitiv cu idei si ganduri noi. Aceasta tehnica de vizualizare este des intalnita in cabinetele psihologilor, care o recomanda.

2. Oamenii calmi nu lucreaza mult, dar reusesc sa faca mai multe intr-un timp scurt

Oamenii care sunt calmi stiu cand sa se opreasca. Asadar, daca au de facut munca in exces isi iau pauze, au grija de ei si de sanatatea lor si astfel sunt mult mai productivi pe termen lung. Ei sunt, de altfel, si cei care pleaca fara sa stea peste program si reiau cu forte proaspete ziua urmatoare ceea ce au de terminat.

3. Oamenii calmi rezolva problemele cu entuziasm

In cazul uneor examene sau momente stresante s-a dovedit ca manifestarea legata de a vedea provocarea cu entuziasm a ajutat mai mult oamenii decat varianta in care li s-a spus sa stea calmi.

4. Oamenii calmi fac sport atunci cand sunt bine odihniti, iar cand sunt obositi, dorm

Un scurt timp pentru somn cand esti foarte obosit se poate dovedi a fi mai folositor decat alergatul sau mersul la sala. Acest lucru este dovedit in ciuda ideii ca sportul relaxeaza in situatiile stresante. Desi este un lucru adevarat, deprivarea de somn poate sa aiba efecte mai grave. Asadar, dormiti cand sunteti obositi.

5. Oamenii calmi mediteaza constant

A-ti forma un obicei din a medita iti poate schimba perceptia despre viata, despre modul in care poti sa raspunzi provocarilor care apar pe parcurs. De aceea meditarea este bun un obicei pe care sa-l practici zilnic, macar 15 minute. Respiratia ajuta si ea in a-ti pastra calmul.

6. Oamenii calmi dorm cand sunt obositi si isi permit lor sa bea cate o cana de cafea

Cu alte cuvinte, atunci cand corpul lor o cere, ei fac ceea ce pot pentru a indeplini dorinta si nevoia organismului lor. Nu se abtin nici de la somn, nici de la placerea unei cafele care poate sa aduca un pic de energie de moment.

7. Oamenii calmi traiesc in prezent

A trai in prezent este o arta pe care o stapanesc cei care exerseaza si invata acest obicei de a lasa trecutul in pace si de a nu se gandi la trecut sau la viitor. A trai aici si acum este o cheie pentru o viata calma.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii