Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #relatii familie

7 motive pentru care este bine sa detii mai putine lucruri

Posesia unui numar mai mic de lucruri poate veni cu nenumarate avantaje. Din fericire, societatea incepe sa respinga consumismul si sa se concentreze pe ceea ce conteaza cu adevarat, devenind mai atenta la acumularea de obiecte. Iata cateva motive pentru care este mai bine sa detii mai putine lucruri.

Concentrarea pe prieteni si familie

Desigur, poti petrece timpul cu prietenii si familie oricat de multe lucruri ai avea, insa, daca esti mai putin preocupat de achizitionarea lor, vei avea mai mult timp pentru a discuta cu cei dragi despre lucruri mai importante. In loc sa vorbesti despre incaltaminte, masini sau imbracaminte, poti gasi subiecte despre viata care sa iti aduca un plus de intelepciune.

Nu este nevoie sa iti faci griji cu depozitarea obiectelor

De indata ce acumulam multe lucruri, apare si necesitatea depozitarii lor si, uneori, inchirierea sau cumpararea unor spatii suplimentare de depozitare. Singura modalitate de a avea o zona de locuit spatioasa este sa detii mai putine lucruri - astfel nu vei mai avea nevoie de unitati speciale de depozitare.

Mai mult spatiu in casa ta

Cati dintre noi nu isi doresc o casa mare si luminoasa?! Ei bine, orice casa, oricat de mica ar fi ea, poate arata asa, daca nu ne-am grabi cu achizitionarea lucrurilor, uneori inutile. Deseori avem o casa spatioasa, dar multimea lucrurilor din ea schimba complet locul. Arunca o privire in jurul tau si vezi daca nu cumva ai un exces de mobilier si accesorii. Orice lucru de care iti poti permite sa scapi poate schimba complet atmosfera.

Mai putin praf in casa ta

Cu cat detinem mai multe lucruri, cu atat se acumuleaza mai mult praf. Si stim cu totii cat de obositor este sa mutam fiecare lucru si sa il stergem de praf. Multi dintre noi amana aceasta corvoada prea mult, praful se acumuleaza si poate duce la alergii si probleme respiratorii. Daca am avea mai putine lucruri in casa, ar fi mai usor sa stergem praful si sa pastram curatenia.

Economisesti bani

Este evident ca daca vom cumpara mai putin lucruri, vom avea mai multi bani in buzunar. Multi dintre noi colecteaza jocuri, carti sau alte obiecte, acesta fiind un hobby, uneori foarte costisitor. Ei spun ca merita, dar, de cele mai multe ori, nu ajung sa se bucure nici macar de jumatate din ceea ce au cumparat (jocuri sau carti). In loc sa stocati aceste lucruri, ati putea folosi banii pentru a avea o experienta distractiva.

Mai putin stres

Unii oameni spun ca multe lucruri ii fac mandri si le ofera un sentimen de securitate. Indiferent daca realizezi sau nu, excesul de lucruri provoaca mai de graba sters si griji decat fericire si implinitre. Cu cat ai mai multe, cu atat creste grija pentru depozitare, pastrarea in stare buna, curatare si multe altele. Detinand mai putine lucruri, avem timp sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat in viata.

Flexibiliate pentru a te deplasa intr-o noua locatie

Mutarea este dificila, oricat de multe lucruri ai avea. Totusi, daca ai o multime de lucruri, ai nevoie de un camion mai mare si poate chiar de o companie care sa te ajute cu mutatul, ceea ce inseamna cheltuieli in plus. Desigur, poti dona sau vinde in garaj toate lucrurile de care te poti lipsi inainte de mutare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare