Dezvoltare personala

#fiica #mama #parinti #sfaturi parinti

7 lucruri pe care doar mamele le fac perfect

 

Indiferent de varsta pe care o are o femeie, tot va avea mereu nevoie de mama ei. O incurajare in momentele de debusolare, o vorba buna si o imbratisare in clipele de tristete si deznadejde. Sunt gesturi atat de importante de care au sansa sa se bucure femeile care inca au mama alaturi.

Sunt multe lucruri pe care doar mama le stie si ni le poate impartasi:

Secretul pentru curatarea celor mai dificile pete

Experienta capatata odata cu cresterea unuia sau mai multor copii este nemaipomenita. O mama va sti cum sa scoata chiar si cele mai urate pete. Le-a vazut pe toate la viata ei. De la pantalonii murdari de iarba pana la camasa patata cu sos. Si stie secretele pentru a scapa de ele. Asadar, cand copiii tai vor varsa sucul de fructe pe covor, prima persoana pe care o vei suna va fi mama.

Incurajari

Simti nevoia sa ii auzi incurajarile in fiecare zi. Sa iti spuna ca esti o mama grozava si ca nu trebuie sa fie totul perfect. Dar ca, chiar si asa, este mandra de tine. Vorbele bune si calde venite din partea mamei sunt un dar nepretuit.

Reteta pe care o iubeai cand erai copil

Iti place sa incerci retete noi de pe YouTube, dar nimic nu se compara cu prajitura cu gem si aluat ras pe care ti-o facea mama cand erai copil. E suficient sa o suni pe mama si ti-o va dicta pe loc.

Sfaturi de la mama la mama

Mama e prima persoana la care apelezi atunci cand te afli in dificultate in relatia cu copilul tau. Fie ca cel mic s-a imbolnavit sau intampini dificultati legate de disciplinarea lui, mama va sti mereu ce sa te invete sa faci pentru a depasi cu bine situatia in care te afli. Fiecare mama mai are nevoie de mama ei.

Un umar pe care sa plangi

Exista cateva lucruri pe care doar mamele le pot intelege. De aceea vei merge mereu la mama cand esti suparata, cand ai avut o zi grea. Tot cu ea vei impartasi si lucrurile frumoase si interesante.

O zi mama-fiica exclusiv

Ai nevoie uneori sa uiti de toate, de jobul tau, de cei din jur. Chiar si de copii simti nevoia sa te distantezi pentru cateva ore. Ia-ti mama de mana si iesiti la o inghetata impreuna, plimbati-va si vorbiti tot ce va trece prin cap. Chiar si femeile adulte au nevoie de timp petrecut alaturi de mama lor.

O imbratisare

O imbratisare si un sarut pe frunte din partea celei care ti-a dat viata te face cel mai fericit om din lume. Primeste imbratisarea mamei tale si bucura-te de dragostea ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare