Dezvoltare personala

#dragoste #relatii #femeile #criza femei #criza identitate

7 crize de identitate prin care trec femeile

Femeile se confrunta zilnic cu o multime de dileme. Cum ar putea sa le diminueze? Trec usor de la problemele legate de greutate, la responsabilitatile de la locul de munca sau la ingrijirea copiilor. Cum gasesc o solutie cand apare si o criza de identitate?

Iata 7 faze prin care trece orice femeie si care nu ar trebui ignorate, asa cum au fost aceastea creionate de psihologii britanici: 

1. Femeia prea ocupata pentru ea insasi 

Corpul emite in permanenta semnale pe care cel mai des le ignoram. Fie suntem prea ocupate, fie nu vrem sa ne gandim ca suferim de vreo boala. E uimitor cum hormonii femeilor sunt in stransa legatura cu simptomele fizice si asta face ca starea noastra de spirit sa fie schimbatoare. Oboseala, vazuta ca un lucru obisnuit, poate semnala un dezechilibru tiroidian. Bucurati-va de scurte momente de relaxare si nu ignorati durerile! Medicul sau terapeutul, dupa caz, va poate ajuta sa le rezolvati.

2. Femeia care se simte mereu vinovata

In permanenta vi se pare ca ati gresit cu ceva? Purtati o vina care poate nici nu exista? Mare atentie, organismul poate avea de suferit. Corpul poarta toate trairile negative si transmite o stare de nervozitate si intristare. Faptul ca ati ratat un apel important sau ca nu petreceti destul timp cu copilul, va creeaza o stare de disconfort? Acest exercitiu este daunator si epuizant.

3. Cea care vrea sa le faca pe toate

Cu siguranta energia pe care o ai iti permite sa faci multe activitati intr-o zi, dar oare e bine? E bine sa muncesti pana la epuizare? Petreceri prelungite, cursurile de la facultate si poate o zi de munca e prea mult pentru aceeasi zi. Ar trebui sa va ganditi sa mai taiati de pe lista cateva lucruri sau sa cereti ajutorul familiei ori prietenilor. Combinati activitatile si nu va obositi prea tare.

4. Cea care vede macarea ca pe un inamic

Femeile incearca sa se mentina in standardele impuse de societate. Kilogramele putine, formele sexy si masurile perfecte sunt la mare cautare. Dar cum ramane cu starea de sanatate sau cu ce isi doresc defapt? Stresul si ritmul hiperactiv duc la cresterea apetitului, iar femeile prefera sa renunte la muncare. Unele decizii de acest gen conduc la tulburari ale organismului.

5. Femeia pentru care timpul se scurge prea repede

Acest tip de femeie crede ca timpul nu o sa-i ajunga niciodata. Nu e timp pentru un film la cinema, nu e timp nici pentru o vacanta la munte. I se pare ca totul se petrece mult prea repede si nu va apuca sa faca ce doreste. Luati o pauza si veti realiza ca e timp suficient pentru tot.Trebuie doar sa stiti ce sa faceti cu el.

6. Femeia care sta in umbra

Simtiti o teama pentru expunerea in public? Nu va place sa fiti in centrul atentiei si va ascundeti de fiecare data? Ar trebuie sa va ganditi de unde provine acest lucru. Nu aveti de ce sa stati in spate in timpul conferintelor si sa fugiti de privirile celorlalti. Ii puteti priva pe cei din jur de prezenta voastra si cu siguranta nu se vor putea bucura de opiniile pe care le aveti.

7. Feminitatea inseamna fericire

E greu sa dam o definitie a feminitatii. Cine poate face asta? Sa fie oare marcata de un chip frumos si o talie de viespe? Nu incercati sa va incadrati in tipare pentru a descoperi frumusetea. E in interiorul fiecaruia, sapati dupa ea. Aflati ce va face fericite, ce va insenineaza zilele si cu siguranta veti gasi si frumusetea ce transmite feminitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului