Dezvoltare personala

#motive fericire #cum sa fii fericit #fericire

6 motive sa fii fericita incepand chiar de acum!

Fericirea este sentimentul universal la care cu totii aspiram. Din pacate, uneori ajungem sa ne pierdem speranta ca vom mai avea sansa sa o experimentam vreodata. Totusi, daca inca nu te-ai convins ca trebuie sa faci o limonada atunci cand viata iti da lamai, inseamna ca nu stii cum sa te bucuri de ce iti ofera viata.

Iata in continuare 6 motive sa fii fericita din secunda urmatoare:

1. Exista oameni care te iubesc si care depind de tine

Cine sunt cei mai importanti oameni din viata ta? Cu siguranta ca ai face orice pentru ei, nu-i asa? Daca te afli in cautarea unui motiv sa fii fericita, de aici trebuie sa incepi. Nu conteaza cat de grea este viata. Intotdeauna exista cineva care te iubeste neconditionat. Crezi cumva ca cei dragi vor sa te vada nefericita? Evident ca nu! Asadar, alege fericirea pentru oamenii care te iubesc.

2. Viata ta s-ar putea schimba brusc

Viata este imprevizibila. Fiecare dintre noi ne-am putea trezi maine ca ne-am pierdut locul de munca sau ca am pierdut pe cinva drag ori ca suferim de o boala care ne pune viata in pericol. Adevarul este ca nu stii niciodata ce urmeaza sa ti se intampla. Asadar, nu astepta pana maine pentru a fi fericita. Alege fericirea incepand de azi si bucura-te de fiecare clipa pe care o ai.

3. Oamenii fericiti sunt mai productivi

Oamenii optimisti, fericiti au mai mult succes si nu cei care isi plang mereu de mila. Oamenii binedispusi sunt mai productivi si au mai multe sanse sa isi duca la indeplinire obiectivele decat cei nefericiti.

4. Lumea are nevoie de oameni fericiti

Zi de zi auzim fel si fel de stiri despre tragedii din lumea larga. Unele dintre ele ne fac sa punem la indoiala spiritul uman al semenilor nostri. Din pacate, traim intr-o lume in care, inevitabil, exista razboaie, saracie, foamete si calamitati. Exista insa si o parte buna a aceste lumi, daca te gandesti ca actiunile unei singure persoane fericite pot schimba literalmente lumea. Asadar, alege fericirea!

5. Traiesti

Nu conteaza cat de bolnav, obosit, trist sau nefericit esti, exista un lucru pentru care trebuie sa fii recunoscator: faptul ca esti in viata. Gandeste-te ce ai face daca aceasta ar fi ultima ta zi pe pamant? Ai sta si ti-ai plange de mila pentru toate lucrurile pe care nu le ai? Probabil ca nu. Ai face un efort sa petreci timp cu cei care te iubesc si pe care ii iubesti, te-ai relaxa, ai rade, ai fi fericit.

6. Oamenii fericiti sunt mai sanatosi

In cazul in care ai nevoie de un alt motiv pentru care ar trebui sa fii fericit chiar acum, atunci iata unul bun: studiile arata o corelatie directa intre sanatate si fericire. Oamenii fericiti au tendinta sa aiba mai multa grija de ei insisi, mancand mai sanatos si facand mai multa miscare.

Asadar, nu astepta pana maine! Alege fericirea chiar acum!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare