Dezvoltare personala

#cadou potrivit #alegere cadou #cadou

5 pasi in alegerea cadoului potrivit pentru TINE

Martie este luna ta - luna in care primesti, dar iti si daruiesti cadouri. Si, dintr-o lista cu sute de dorinte, va trebui sa te opresti la una dintre ele:
  • Cea care te va bucura mult astazi - dar si mai mult maine.
  • Cea care va reusi sa te surprinza de la o zi la alta.
  • Care te imbogateste asa cum nu ai sperat.
  • Care iti da si mai multa incredere in tine si te face sa cresti in ochii celor dragi.

O investitie in deschiderea unor oportunitati de cariera sau de formare profesionala intr-un domeniu nou si plin de provocari pentru tine, ar putea fi raspunsul perfect.

Cum ar fi daca ai creste valoarea simtului tau artistic prin urmarea unor cursuri de design si grafica sau de web development si design? Sau daca ti-ai folosi modul pragmatic si rational de a gandi pentru a invata si a te dezvolta in domeniul programarii IT?

Totusi, alegerea propriului cadou nu este deloc o misiune usoara - asa cum ai fost poate tentata sa crezi la inceput. In toate lucrurile pe care le facem, le cerem si le asteptam noi, femeile, suntem cel mai greu de inteles. De multe ori chiar si de noi insine.

Cum stii ca ceea ce ai ales astazi pentru tine nu te va dezamagi sau plictisi maine?

Iata un scurt ghid in 5 pasi pe care sa il folosesti atunci cand te decizi ca ar trebui sa agati ceva cu valoare semnificativa la celalalt capat al snurului de martisor:

1. Pune pe lista 3 lucruri de care nu te-ai mai bucurat de multa vreme. Satisfactia unor proiecte frumoase la locul de munca, un city break intr-un oras cosmopolit fara sa te gandesti la bani sau la ziua de Luni si posibilitatea de a lucra si altundeva decat la birou - acestea pot fi exemple bune pentru ceea ce ai putea trece pe lista ta.

2. Cadoul tau trebuie sa rezolve o problema. Defineste-o! Cele mai dese nemultumiri ale noastre se leaga direct de locul de munca. Ore peste program, venituri mici, stagnarea profesionala, lipsa provocarilor si posibilitatea limitata de a invata lucruri noi - acestea sunt, de regula, principalele surse de nemultumire atunci cand vine vorba despre job.

Un semnal clar, de altfel, ca este timpul sa faci o schimbare. Pentru ca totul sa fie cat mai simplu si mai posibil, ia in calcul urmarea unor cursuri de specializare pe un domeniu de viitor.

3. Fa o selectie a ofertelor speciale disponibile in aceasta luna. In martie vei gasi o serie de oferte avantajoase - discount-uri, pachete promotionale, etc - care pot sa raspunda asteptarilor tale. Analizeaza-le rand pe rand si selecteaza-le pe cele care iti aduc reale oportunitati.

La Step IT Academy vei avea acces, de exemplu, pana in data de 8 martie la o reducere de 10% la oricare dintre cursurile sustinute aici in sesiunea de primavara. Daca dezvoltarea carierei sau reorietarea profesionala in aceasta directie se afla pe lista ta de prioritati, este un moment bun sa profiti de aceasta sansa.


4. Gandeste-te la ceva care va trezi admiratia celor dragi. Familia si prietenii sunt cele mai importante surse de admiratie - singurele care conteaza pentru tine de fapt. Ce i-ar face fericiti? Cu ce i-ai putea surprinde placut? Ce latura noua a ta ti-ar placea sa lasi la vederea lor? Ofera-ti raspunsuri la astfel de intrebari pentru a te ghida in alegerea cadoului potrivit!

5. Alege ceva care isi va pastra valoarea in timp. Lucruri mici - bucurii mici. Investitii mari - bucurii pe masura. Fiecare la timpul lui. Dar, pentru a te bucura multa vreme de cadoul pe care singura ti-l alegi, ia in calcul ceva care sa te faca fericita pe o perioada cat mai mare de timp. Vei primi, cu siguranta, de la cei din jur o serie de cadouri cu valoare perisabila. Priveste diferit problema atunci cand cumperi tu insati acest cadou!

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului