Dezvoltare personala

# sabotori fericire #cum sa fii fericit #relatii #psiholog #fericire

5 ganduri care-ti otravesc viata. Cum sa-ti regasesti echilibrul si fericirea

Cand numarul zilelor mohorate le depaseste cu mult pe cele vesele, in care te simti fericit/a, este semnul clar ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta. Iata cinci lucruri pe care le recomanda psihologii:

1. Nu esti o victima. Contrar a ceea ce-ti spui in fiecare zi, nu doar tie ti se intampla lucruri, nu doar tie oamenii iti gresesc si, mai ales, ceea ce ti se intampla are legatura cu tine si cu felul in care iti traiesti viata si faci alegeri. Regaseste-te, daca este nevoie, dar cu siguranta nu esti o victima decat a propriei tale temeri de a-ti trai viata asa cum doresti. 

2. Nu-ti pune sperantele in altii. Sau nu incerca sa-i schimbi pe cei din jurul tau. Vei invata pe propria piele ca nu se poate acest lucru. Oamenii se schimba doar daca vor ei sa se schimbe, nu poti sa-i inspiri tu sa faca acest lucru. Crezi sau nu, asteptarile nerealiste nu vor face decat sa te frustreze pe tine. Ceilalti isi vor vedea linistiti de viata. Ba chiar poate se vor bucura cand vei disparea din viata lor si nu-i vei mai presa atat. Deci... ai mai multa grija de tine, pune-ti sperantele in tine, schimba-te pe tine. 

3. Nu ai intotdeauna dreptate. Poate asa iti imaginezi, dar nu, nimeni nu are intotdeauna dreptate. Si chiar daca ai, nu trebuie sa demonstrezi mereu acest lucru. Ar trebui uneori sa fie suficienta satisfactia interioara daca acest lucru inseamna sa eviti un conflict. Gandeste-te ce vei rezolva daca vei demonstra ca ai dreptate. Se va schimba ceva in bine? In mod real?

4. Nu ai nevoie de cineva pentru a te simti "intreg/intreaga". Un partener nepotrivit este mai rau decat singuratatea. Daca nu ma crezi pe cuvant, vei invata acest lucru pe propria piele si nu va fi deloc placut. Ranile facute de jumatatea care nu ti se potriveste sunt mai adanci decat singuratatea ocazionala. Fa-ti mai multi prieteni, iesi in oras, chiar si singura, fa lucruri pentru tine.

5. Nu conteaza ce cred altii despre tine. Trecutul nu-ti determina in mod absolut viitorul. Si nici ce cred altii despre tine nu te vor influenta atat timp cat esti o persoana suficient de puternica. Si daca ajungi sa traiesti dupa cele 4 principii descrise mai sus, chiar esti o persoana puternica. Lucurile bune atrag ca un magnet alte lucruri bune. Bucura-te de viata, lasa-te inspirat/a sa-ti creionezi viitorul exact asa cum iti doresti. Poti!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare