Dezvoltare personala

#inteligenta #dezvoltare #dezvoltare personala

12 lucruri care te ajuta sa fii mai destept

Un om destept este apreciat si acesta este un tel pentru multa lume. De aceea este bine sa luam in calcul orice fel de metode a fi mai destepti. Iata cateva astfel de lucruri care ajuta:

1. Colegii sarcastici

Desi sarcasmul pare a nu avea legatura cu dezvoltarea inteligentei, totusi el imbunatateste creativitatea. Fata de frazele tipice de tipul „multumesc” sau „scuza-ma”, un comentariu sarcastic poate sa determine o miscare interna a neuronilor, care deslusesc situatia si incearca sa raspunda.

2. Faptul ca te simti recunoscator

O atitudine care presupune recunostinta, presupune si incetarea actiunilor impulsive. Exista un test facut legat de abtinerea financiara, iar persoanele care au simtit recunostinta au fost si rabdatori. Cei care au fost rabdatori au avut nevoie de 30 dolari pe moment pentru a renunta la 100 de dolari peste un an, iar cei nerabdatori, au cedat la 18 dolari.

3. O dieta sanatoasa

A manca sanatos poate sa iti creasca puterea creierului. De exemplu margarina incetineste procesele cognitive, iar subiectii care au mancat preparate de acest tip au scazut din punct de vedere cognitiv.

4. Sa petreci timp cu nepotii

Cand se petrece timp cu nepotii, mintea este in plina activitate mereu si este ajutata.

5. Sa tii telefonul in preajma

Se pare ca telefonul ca simpla prezenta poate sa determine rezultate mai bune la teste, datorita lipsei anxietatii de separare.

6. Sa ai intotdeauna o lista cu lucruri de facut

Aceasta lista poate sa ajute la a indeplini mai usor si mai clar obiectivele, iar la sfarsitul zilei iti va creste stima de sine si increderea in sine.

7. Sa inveti lucruri noi

Atunci cand inveti lucruri noi mintea este mereu activa si esti in forma.

8. Relaxarea in timpul liber

Atunci cand omul se relaxeaza, primeste si spatiul pentru a-si creste procesele cognitive.

9. Statul in lumina puternica

Oamenii nu realizeaza, insa a avea lumina potrivita poate sa faca diferenta intre a avea performante mai bune sau mai scazute. Lumina influenteaza procesele hipotalamusului si de aceea este bine sa fie luata in calcul mereu.

10. Privirea naturii

Natura este un medicament minune. Doar a sta in natura si a te bucura de ea poate sa cresca capacitatea de a rezolva probleme in mod creativ cu 50%. Cand stam in natura, cortexul pre-frontal se linisteste, ia o pauza. Astfel ca aria din creier care este responsabila cu gandirea critica, luarea deciziilor, planificarea strategica si controlul impulsurilor, este oprita. Astfel ca poate sa fie inlocuita cu creativitatea.

11. Sportul

Doar un pic de miscare ajuta imediat corpul si mintea. Se imbunatateste memoria si capacitatea de invatare datorita cresterii de nivel de oxigen in creier.

12. Sexul

Persoanele care au activitate sexuala au nivel de dopamina si oxytocina crescut si de aceea au functiile cognitive la un nivel ridicat.

Alte lucruri care ajuta sunt:

  • statul la soare
  • mersul la culcare devreme
  • scrisul de mana
  • centrarea pe cate un singur lucru odata

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare