Dezvoltare personala

#efecte pandemie #explicatii #pandemie #psiholog

10 efecte ale pandemiei in interiorul omului. Explicatiile psihologului

Frica generata prin toate mijloacele de comunicare, traditionale sau moderne, ajunge, poate de cele mai multe ori fara sa vrea acest lucru, la fiecare receptor, iar acesta se conecteaza instant, fara prevenirea viitorului sau sacru, la vibratiile, cuvintele, manifestarile si experientele traite de cei care le emit.

 

In opinia psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, aceste lucruri pe care o minte neatenta le-ar numi purtari de grija ale societatii pentru mine, nu sunt altceva decat, la o analiza atenta, masuri de ingrijire pentru naivitatea, obedienta si sedarea celui care urmareste frecvent ce mai zic stirile sau cuvintele altora despre pandemie.

“Acest segment social al spectatorilor acestui teatru nu face decat sa ignore aspectele stiintei antice care se numea in trecut: implementare de idei subliminale in mintea altuia ca si cum ar fi ale lui. Acum, pentru ca metoda actuala de informare este orientata, prin repetitie, spre crearea unei realitati dorite de cei care o promoveaza, resursele omului raman in asteptare pana cand repetitia s-a instalat in automatismele si obiceiurile sale. Acestea devin astfel luate in calcul, fara critica, analiza sau judecata omului. Aceasta tranchilizare cu sedative informationale este inecarea oricarei sanse de a ajunge sanatos la mal, adica de a scapa din infernul apelor adanci. Orice om cu ­¨toate tiglele pe casa¨ sau un om de la tara fara carte, care inca nu a incasat sutele de stiri pandemice, ar mai fi o sansa de instructie pentru colectivul sau. Dar cum acesta, probabil, este imbibat cu toate barfele vecinilor sai, nici el nu mai are sanse sa expuna adevarul, obiectiv”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Mai mult decat atat, specialistul considera ca verificarea stirilor pandemice este masurata prin viu grai si de teroarea promovata din randurile cunoscutilor, iar pe acest fond omul devine labil emotional si ajunge sa cultive in el capacitatea de a crede tot ce zboara, fara sa aiba vreun habar sa faca vreun efort sa afle cu adevarat de ce, prin ce si cum a murit aproapele lui de acest malefic virus.

Astfel, psihologul Alexandru Plesea ne prezinta 10 efecte ale pandemiei asupra psihicului nostru, nu doar pe termen scurt sau mediu, ci si pe termen lung:

1. Diagnosticul este mai dur decat realitatea faptica a unei boli – de ce? Pentru simplul fapt al acceptarii sale de om, de la cineva superior si autoritar: doctor.

2. Pandemia cu cat mai mult este promovata prin repetitie, cu atat mai mult prinde putere si este acceptata in mintea celui care a repetat informatia.

3. Labilitatea emotionala este determinata de distantarea sociala – de ce? Prin frica instalata ca altul ar putea avea sau genera vreo problema.

4. Frica destabilizeaza si descurajeaza cea mai rafinata si puternica energie din om, capabila de creatie fizica: sexualitatea.

5. Distantarea celor vaccinati de cei nevaccinati, ca masura de inventare a unui nou si neproductiv tip de judecata si neiubire intre semeni.

6. Cu cat sunt mai crude dramele pandemice promovate care vand rating, cu atat mai putine solutii crezute de cei care au verificat.

7. Timpul petrecut pe Social Media – instrument de pierdere a autoritatii si integritatii interioare, pentru ca ajunge comparatia sa energizeze trasaturile interne.

8. Ne scriem mai des, ne vedem mai rar: lipsa de perceptii, lipsa de hrana pentru simturi, drumul anevoios si sigur spre solitudine si tristete.

9. Joburile online din Occident – care produc spatiu pentru lumea a treia (Africa si Orientul estic) sa intre in functiune la munca bruta occidentala, fapt care afecteaza sanatatea fizica a celor care stau doar la laptop din lumea occidentala.

10. Evitarea oricarui mijloc de comunicare informational face spatiul intern plin de bucurie, fericire, recunostinta, usurinta, planuire, organizare, logica si creativitate – iar toate acestea creeaza tunelul de siguranta prin care omul poate trece dintr-un punct in altul, iesirea din pandemie, cu un sistem imunitar puternic, curaj dobandit si stabilirea unui scop care sa-l tina pe om activ si alert.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare