Dating

#dating #relatii

Femeile care fac primul pas au adesea relatii de succes

 

Exista un stereotip conform caruia barbatii sunt cei care au intiativa intr-o relatie. Ei sunt cei care ar trebui sa invite femeia la o prima intalnire, ei sunt cei de la care trebuie sa vina o cerere in casatorie cand relatia a ajuns in acel punct, eventual cu inelul in mana tremuranda, asteptand cu infrigurare raspunsul alesei. Totusi, potrivit unui studiu realizat de un site popular pentru dating, este timpul ca femeile sa iasa din carapace si sa ia initiativa.

Femeile nu simt nevoia sa risipeasca timp in cautarea unui barbat eligibil. Ele prefera sa faca alegeri asumate si "documentate" pentru ca stiu bine ca nu cantitatea inseamna calitate. Conform datelor site-ului de dating carea realizat studiul, barbatii sunt cei care trimit mai multe mesaje decat femeile. Strategia lor este asemanatoare unei partide de pescuit: cu cat plasa pe care o intinzi este mai mare, cu atat cresc sansele de a prinde ceva sau pe cineva. Doar „are balta peste”, nu?

Atunci cand femeia a gasit un barbat interesant si face primul pas, are toate sansele sa trezeasca imediat interesul. Studiul arata ca in cazul femeilor sunt de doua ori mai multe sanse de a primi raspuns din partea barbatului, daca ele fac primul pas. In plus, femeile au avantajul de a incepe o conversatie in orice fel doresc. O conversatie fara replici standard de agatat standard suna foarte bine si se poate dezvolta frumos.

Femeia care ia initiativa in relatia cu un barbat isi pot asigura un partener potrivit, in loc sa astepte "ce pica". Cele care asteapta ca lucrurile sa se petreaca "traditional", adica sa fie curtate de un barbat in loc sa apuce taurul de coarne, risca sa astepte mult si bine. Cele care stiu, insa, sa faca lucrurile sa se intample, au toate sansele sa se aleaga cu un partener pe gustul lor la toate capitolele, iar relatia poate evolua frumos, fara ca ele sa aiba vreodata senzatia ca s-au multumit cu putin.

In concluzie, o femeie care face primul pas intr-o relatie are mai mari sanse sa isi gaseasca dragostea adevarata. Pentru ca in viata nu vei avea succes daca stai pur si simplu si astepti ca lucrurile sa se intample de la sine. Fara initiativa, nu ai cum sa castigi mare lucru, iar acest lucru este valabil si in viata amoroasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dating

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii