Dating

# dating in siguranta #femei online #dating

Femei online - 8 sfaturi pentru dating in siguranta

Intalnirile online au devenit tot mai populare in randul persoanelor de toate varstele. Mediul online se dezvolta de la o zi la alta, iar site-urile si aplicatiile de dating iti ofera posibilitatea de a-ti gasi jumatatea.

 

Pentru multe femei online, datingul poate parea periculos. Insa exista cateva masuri de siguranta pe care sa le iei pentru a te asigura ca persoana pe care o placi nu prezinta un pericol pentru tine. Asta deoarece, exista intotdeauna un anumit risc atunci cand decizi sa te intalnesti cu o perosoana, mai ales daca ai cunoscut-o online. 

Indiferent daca ai ales sa folosesti site-ul sentimente.ro sau aplicatii mobile precum Tinder, singuranta trebuie sa fie intotdeauna o prieoritate pentru femei online. Prin urmare, in momentul in care gasesti o persoana care iti place si vrei sa va intalniti si in offline, este important sa tii cont de cativa pasi care sa te faca sa te simti in siguranta.

1. Astepta pana te simtiti confortabil

Cand intalnesti o persoana online este important sa nu te grabesti la presiunile acesteia. Inainte de a va intalni in offline trebuie sa te simti confortabil cu acest lucru. Nu te lasa influentata de presiuni, deoarece persoana potivita iti va oferi tot timpul necesar pentru a te simti total confortabil cu acest pas. 

Persoanele care fac presiuni si pun conditii sunt, de regula, cele care isi doresc doar aventuri si nu relatii serioase.

2. Cerceteaza persoana inainte de a te intalni cu ea 

Inainte de a te intalni cu o persoana cunoscute online, cerceteaz-o putin. Cauta-i profilul de Facebook si Instagram pentru a vedea daca este cine spune ca este. Daca nu reusesti sa o gasesti cere-i profilul. In cazul in care spune ca nu are unul sau nu vrea sa ti-l dea poate fi un semnal de alarma. 

3. Spune-i unei persoane unde te afli

Cand iti faci planuri pentru a iesi in oras cu o persoana cunoscuta pe internet, spune-i unei prietene sau unei persoane din familie unde urmeaza sa va intalniti. Daca este posibil, foloseste o aplicatie care sa le ofere prietenilor acces la locatia in care te afli. 

4. Intalneste-te intr-un loc public

Primele intalniri cu o persoana cunoscuta pe internet trebuie sa aiba loc intr-un loc public, unde exista multi oameni in jur. Poate fi un restaurant, o cafenea sau un cinematograf roi chiar un teatru. Si parcurile populate sunt o optiune buna. 

In plus, nu este recomandat ca dupa intalnire sa mergi acasa la persoana respectiva sau sa o lasi sa te conduca pe tine, acasa. 

5. Asigura-ti transportul 

Daca ai masina, mergi cu aceasta la intalnire. In schimb, daca nu ai una ia in calcul plecarea de la intalnire cu un taxi sau un Uber. Poti folosi si mijlocul de transport in comun. Important este sa nu mergi acasa insotita, indiferent cat de amabil si grijuliu este barbatul pe care l-ai intalnit.

6. Nu consuma mult alcool 

Daca alegi sa mergi la un restaurant sau la un bar, nu bea alcool mult. Alege in special bauturi fara alcool. Este important sa fii stapana pe tine si sa nu te lasi influentata de alcool. Este important sa poti ajunge acasa, in siguranta.  Este indicat ca la primele intalniri sa eviti barurile, unde tentatiile sunt foarte mari.

7. Nu oferi informatii private

Nu oferi niciodata informatii private persoanelor cunocute pe internet. Potrivit USA Today escrocheriile online au crescut semnificativ in ultimii ani. Iar, cel mai des, barbatii profita de femei online pentru a face rost de bani. Pentru a te proteja de inselaciuni, nu da informatii personale, nu trimite si nu primi niciodata bani de la o persoana necunoscuta si ii furniza nicio informatie care te poate pune in pericol. 

8. Cand ai dubii, sustrage-te elegant

Daca in momentul intalnirii simti ca persoana respectiva nu este ceea ce spunea in online, nu iti fie teama sa parasesti intalnirea. Nu esti obligata sa ramai cu cineva daca te simti incomod sau amenintata. Prin urmare sustrage-te delicat de la intalnire si mergi spre casa.

O alta modalitate de a parasi o intalnire in care nu te simti confortabil este sa apelezi la o pritenena care sa te sune si sa-ti spuna ca are nevoie de tine. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dating

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului