Dating

#relatie stabila #experienta #cuplu

Daca ti se pare ca nu te vrea nimeni, citeste asta!

Te uiti de jur imprejur si te intrebi de ce o fi atat de greu sa inchegi si tu o relatie stabila. De aici si pana la ganduri de genul: "Nu arat suficient de bine", "De vina e lipsa de experienta" sau chiar "Sunt o persoana indezirabila" e doar un pas! Nu e nimic adevarat! Inceteaza sa te mai invinovatesti!

 

Arati perfect

Da, arati perfect! Nu-ti mai face atatea griji. Poate ti se pare ca nu te mai incap hainele pentru dimensiuni ideale sau ca tenul tau a inceput sa capete riduri ori ca parul nu se mai asaza ca altadata. Prostii! Gandeste-te numai la faptul ca frumusetea ta interioara nu ti-o poate lua nimeni. Ai tu acel ceva aparte care te face cea mai indragita persoana din grup, asa ca ai doar rabdare!

Experienta nu este un sistem de valori

Faptul ca nu ai foarte multa experienta nu inseamna ca nu esti o partida buna. Din contra! Bucura-te de cele cateva relatii pe care le-ai avut fiindca e mai bine sa traiesti putine aventuri, dar acestea sa fi fost intense, decat sa fii etichetata drept o persoana usuratica. Experienta nu este un sistem de valori.

Inteligenta ta nu este o problema

Te-ai gandit probabil ca esti prea destept/eapta si ca ii intimidezi pe cei din jurul tau. Nu trebuie sa-ti faci griji. In cazul in care un potential partener fuge mancand pamantul fiindca s-a speriat de faptul ca ai creier si stii si cum sa-l folosesti ar trebui sa te bucuri fiindca a plecat singur si nu ti-a mai dat batai de cap. La urma urmei, vrei alaturi o persoana cu care sa poti discuta de la egal la egal.

Frumusetea e subiectiva

Poate crezi ca trebuie sa te incadrezi in standardele de frumusete impuse eventual de revistele glossy. Nicigand! Nu toata lumea trebuie sa arate ca si cum acum ar fi coborat de pe copertile unei reviste. Stii vorba aceea: „Nu-i frumos ce-ti place tie, e frumos ce-mi place mie”. E loc pentru toata lumea pe pamant, iar frumusetea este subiectiva. Si poate ca nu esti tu fotomodel, dar cu siguranta esti un om frumos in ochii celorlalti.

Ai dreptul sa incerci

Daca iti doresti cu adevarat o relatie, atunci trebuie sa actionezi. Creaza-ti un profil pe sentimente.ro, cel mai important site de dating din Romania, scrie acolo care sunt obiectivele tale si ce-ti doresti de la un viitor partener si vei fi cu siguranta cauta/a. Participa la evenimente cu multa lume, chiar daca nu cunosti aproape pe nimeni. Acolo vei avea ocazia sa intalnesti oameni interesanti, care au aceleasi pasiuni ca si tine.

Tu cum ai depasit momentele de indoiala, cele in care ti se parea ca esti „ratusca cea urata” a grupului de prieteni?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului