Sex

#tensiune arteriala #hipertensiune #viata sexuala

Tensiunea arteriala si viata sexuala

Tratamentele pentru tensiunea arteriala si viata sexuala merg mana in mana daca esti deschis la aceasta problema si discuti despre ea cu medicul tau.

Hipertensiunea nu are de obicei semne si simptome, insa impactul asupra vietii sexuale poate fi devastator. Chiar daca activitatea sexuala nu va pune in pericol sanatatea, hipertensiunea poate afecta starea generala de satisfactie.
 

Viata sexuala a barbatilor hipertensivi


In timp, hipertensiunea afecteaza vasele si arterele de sange, care se ingroasa si limiteaza circulatia sangelui . Acest lucru inseamna ca penisul este alimentat cu mai putin sange.

Pentru unii barbati, circulatia defectuoasa a sangelui face dificila obtinerea si mentinerea unei erectii, ceea ce duce la numeroase disfunctii erectile . Aceasta problema este foarte des intalnita in randul barbatilor care nu isi trateaza hipertensiunea.

Chiar si un singur episod de disfunctie erectila poate cauza stres si anxietate in randul barbatilor. Teama ca acest lucru se va intampla din nou poate duce la evitarea actului sexual, ceea ce va afecta relatia cu partenerul.

Hipertensiunea afecteaza si ejacularea si dorinta sexuala. Uneori, si medicamentele pentru hipertensiune au efecte similare.
 

Viata sexuala a femeilor hipertensive
 

Ca si in cazul barbatilor, hipertensiunea afecteaza circulatia sangelui. La femei acest lucru inseamna mai putin sange in zona vaginului.

Pentru unele femei acest lucru inseamna libido scazut, uscaciune vaginala sau dificultatea de a obtine un orgasm. Si femeile se pot confrunta cu anxietate, stres si disfunctii sexuale care afecteaza relatia cu partenerul.
 

Fii sincer cu medicul


Atunci cand suferi de hipertensiune si te confrunti cu probleme sexuale este foarte important sa discuti cu medicul. Chiar daca suferi de aceasta problema medicala nu inseamna ca trebuie sa traiesti pentru tot restul vietii cu lipsa satisfactiei sexuale.

Medicul este cel mai in masura sa iti recomande anumite medicamente sau remedii care te pot ajuta sa ai o viata sexuala satisfacatoare. Fii pregatit sa discuti cu medicul despre probleme mai stangenitoare despre viata ta sexuala si despre relatia actuala cu partenerul.
 

Adopta un stil de viata sanatos


Hipertensiunea si efectele nocive ale sanatatii si vietii sexuale pot fi combatute cu ajutorul unui stil de viata echilibrat. Prin schimbarea stilului de viata vei reusi sa reduci hipertensiunea si sa iti imbunatatesti viata sexuala.
 

Iata ce poti face:

  • renunta la tutun si alcool;
  • consuma alimente sanatoase , precum fructe, legume, cereale integrale, peste, lactate degresate;
  • limiteaza consumul de sare;
  • elimina kilogramele in plus si incearca sa ramai la o greutate normala ;
  • fa mai multa miscare, mergi mai mult pe jos sau inscrie-te la un curs de aerobic.


Toate aceste schimbari te vor ajuta sa te simti si sa arati mai bine, ceea ce va stimula incredere de sine. Acest lucru te va ajuta sa te simti mai atragator, ceea ce va imbunatati calitatea vietii tale sexuale.

De asemenea, este foarte important sa discuti si cu partenerul de viata si sa nu il indepartezi atunci cand nu te simti bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului