Sex

#sex #relatii #cuplu #aventura #implicatii #emotional #iubire #prieteni #relatie sexuala #partener #partenera #pasiune #atractie sexuala

Te implici emotional intr-o relatie pur sexuala?

Il cunosti de mult timp, ati fost la un moment dat prieteni insa lucrurile intre voi s-au schimbat. Nu s-a pus niciodata problema unei relatii de cuplu , nu de alta dar intre voi doi comunicarea nu a fost un punct forte inca de la bun inceput. Insa, nici n-ati putut trece cu vedere atractia sexuala si dorinta care va mistuia secunda de secunda atunci cand erati departe unul de celalalt. Ce ati putut face in aceasta situatie?  Ati schimbat putin unghiul problemei si ati devenit doi prieteni implicati intr-o relatie pur sexuala si nimic mai mult.

La inceput ati luat-o ca pe o joaca, o simpla aventura bazata pe puterea seductiei. Acum insa, lucrurile au capatat amploare, o simpla intamplare a devenit o obisnuinta si o relatie de amicitie s-a transformat  intr-una de consum cu satisfactii de ambele parti. Trebuie sa stii insa ca de aici si pana la implicarea emotionala nu mai este decat un pas si ar fi bine, sa afli dinainte ce anume presupune acest lucru si care sunt urmarile atunci cand sentimentele intervin intr-o relatie pur sexuala.

 

Sexul

 

Sexul este motorul care a pornit de fapt tot acest mecanism. Sunteti atat de compatibili din punct de vedere sexual incat adeseori te socheaza si pe tine si te intrebi ce te vei face cand totul se va termina.

Fiind principala satisfactie pe care o poti obtine dintr-o astfel de relatie, este bine sa te bucuri de ea si sa traiesti la maxim fiecare clipa, pentru a nu regreta atunci cand va lua sfarsit. Si totusi, cand se termina totul?

 

Durata

 

 Este absolut imposibil sa cuantifici in timp o relatie de acest gen. Asa cum a inceput, brusc si dintr-odata, exact in acelasi mod se poate si termina. Nu exista un final specific si clar si nu te poti baza pe nimic. Fiind o relatie care se bazeaza doar pe sex, nu-i poti cere celuilalt sa-ti fie alaturi la bine si la rau pana la adanci batraneti.  Insa, ii poti cere conditii si reguli.

 

Conditii si reguli

 

Chiar daca este o relatie ce nu presupune batai de cap si se descrie prin libertinism si independenta, totusi aceasta implica o serie de reguli pe care ar fi bine sa le urmezi si tu, cat si el. Despre ce este vorba?

In primul rand, este interzis sa-l tragi la raspundere pe celalalt si sa fii gelos. In peisajul creat de voi in alcov nu trebuie sa existe certuri specifice cuplurilor. Nu ai voie sa intrebi: De ce nu mi-ai raspuns la mesaj? Lasa ca stiu ca iti place de aia de la serviciu, te-am vazut cum te uitai la ea etc.

Trebuie sa tii cont de faptul ca voi doi nu sunteti impreuna, desi ati ajuns sa va cunoasteti mai bine decat multe cupluri din ziua de azi. O relatie pur sexuala nu cere celuilalt sa-si asume responsabilitatea unei decizii specifice unu cuplu implicat emotional. Asa cum el nu se baga in viata ta, nici tu nu trebuie sa te bagi in a lui.

 

Fara implicatii emotionale

 

Daca vrei sa nu suferi si sa nu transformi o relatie satisfacatoare, intr-una complicata si obositoare, nu te implica sub nicio forma emotional. Daca o faci, trebuie sa stii ca o faci pe spatele tau. Sunt prea putine cazurile in care relatiile incepute in acest mod s-au transformat pe parcurs in adevarate povesti de dragoste. Pana la urma relatia voastra s-a consolidat pe un statut de placere, nu pe unul de incredere.

 

Atunci cand nu mai vrei sa continui, opreste-te

 

Fie ca te-ai indragostit de cineva si vrei sa te implici intr-o noua relatie, fie ca te-ai plictisit pur si simplu si nu mai vrei sa continui, pune stop. Nu are sens sa mergi mai departe intr-o relatie care nu-ti mai aduce niciun fel de satisfactii. Pana la urma nu esti prinsa intr-o casnicie sau o poveste de dragoste, incat sa zici ca ar merita sa faci compromisuri. Aici, in relatia ta sexuala, atat tu, cat si el aveti dreptul si libertatea deplina de a iesi din joc oricand doriti.

 

Respectul reciproc e litera de lege

 

Daca ati pus punct relatiei, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ramaneti prieteni.  Respectul si intelegerea cladite la inceput nu trebuie daramate acum. Faptul ca va cunoasteti atat de bine trebuie sa fie un avantaj pentru voi si nu un motiv pentru a va rani. Nu trebuie sa fiti gelosi pe fericirea celuilalt si nici nu trebuie sa va judecati unul pe celalalt. Tineti minte, cand ati pornit aceasta relatie, ati fost amandoi de acord, la fel trebuie sa fiti si acum, la final.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare