Sex

#studiu #sex #relatii #aventuri #fantezii #necunoscuti

STUDIU: Fanteziile sexuale in afara cuplului pot conduce la infidelitate

Fanteziile sexuale sunt considerate firesti la varsta adulta, insa ele pot sa conduca la infidelitate, daca "protagonistul" lor nu este partenerul de cuplu. Datele celei mai noi lucrari sociologice despre relatiile intime dintre oameni, "The Normal Bar", arata ca "aventurile" erotice imaginate se pot transforma oricand in adulter.

Concluziile despre legatura directa a fanteziilor sexuale cu infidelitatea in viata reala sunt formulate pe baza mai multor cercetari cuprinse in cartea "The Normal Bar" si citate de huffingtonpost.com.

Autorii, Chrisanna Northrup si sociologii Pepper Schwartz si James Witte, au studiat cu atentie cat de mare este tentatia oamenilor de a da curs fanteziilor si de a-si insela partenerul. Rezultatele sunt cel putin graitoare!

Fanteziile sexuale si stimulentele lor

O prima cercetare evocata de sociologi a descoperit ca simpla cunoastere a unei persoane noi este suficienta pentru nasterea fanteziilor sexuale cu aceasta, iar fenomenul este valabil si pentru cei implicati intr-o relatie serioasa.

90% dintre barbatii chestionati si 61% dintre femei au recunoscut ca au ganduri murdare cu diverse persoane pe care le intalnesc. Acest fenomen este clasificat de sociologi ca fiind instinctual, deoarece nu s-a gasit nicio legatura directa intre vechimea relatiilor in care erau implicati respondentii si tendinta lor de a ravni la sex cu persoane straine.

La fel, fanteziile sexuale nu pot fi puse pe seama nefericirii in cuplu: ele apar, indiferent de implinirea sentimentala a celui care le experimenteaza.

Fanteziile sexuale si indeplinirea lor

Autorii au fost curiosi sa afle cati indragostiti si-ar indeplini visele erotice cu altcineva, daca nu ar mai exista bariera fidelitatii in cuplu.

Asadar, la intrebarea "Daca ai putea sa faci sex cu o persoana straina, fara ca aventura sa aiba efecte negative in viata ta, ca si cum nu s-ar fi intamplat, ai merge pana la capat?", 65% dintre barbati au raspuns afirmativ si doar 43% dintre femei au raspuns cu "da".

Mai mult, intrebati ce cred ca ar face partenerii lor de cuplu daca li s-ar oferi ocazia sa insele fara consecinte, 43% dintre barbati si 58% dintre femei au considerat ca "jumatatea" lor ar da curs invitatiei.

"The Normal Bar" mai arata, totusi, ca persoanele satisfacute sexual in cuplu sunt mai putin tentate sa faca sex in afara relatiei. In schimb, respondentii au declarat, in numar majoritar, ca ar ceda imediat, daca ar avea zilnic pretendenti dornici sa le indeplineasca fanteziile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare