Sex

#viata sexuala # afectiuni cardiace

Sexul si afectiunile cardiace! La ce stimulente poti apela daca esti cardiac

Sexul reprezinta o componenta importanta din viata femeilor si a barbatilor, fiind liantul relatiilor intime si secretul implinirii pe plan fizic, dar si emotional. Din pacate, insa, placerea pe care oamenii o resimt in dormitor, in spatele usilor inchise poate fi direct influentata de o gama larga de boli, iar dintre cele mai importante trebuie amintite afectiunile cardiace.

 

Sexul reprezinta o componenta importanta din viata femeilor si a barbatilor, fiind liantul relatiilor intime si secretul implinirii pe plan fizic, dar si emotional. Din pacate, insa, placerea pe care oamenii o resimt in dormitor, in spatele usilor inchise poate fi direct influentata de o gama larga de boli, iar dintre cele mai importante trebuie amintite afectiunile cardiace.

Recomandat este ca toate persoanele care se confrunta cu dificultati in viata intima sa consulte un medic, sa-si faca analizele necesare, sa descopere cauza problemelor, iar ulterior sa urmeze tratamentele necesare atunci cand ele se impun. Stimulentele sexuale pentru cardiac a ajuns la mare cautare pentru a ajuta persoanele in dificultate.

Riscuri: reale si imaginare

In ceea ce priveste riscurile pe care femeile si barbatii trebuie sa le ia in considerare cand vine vorba despre viata lor sexuala, acestea pot fi reale sau imaginare, in functie de situatie. De exemplu, dintre riscurile reale trebuie mentionate afectiunile cardiace, afectiunile psihice, dar si celelalte tipuri de boli, care ar putea influenta in mod negativ contactul sexual.

Nu de putine ori, oamenii nu se pot bucura cu adevarat de experiente satisfacatoare in dormitor pentru ca fizicul nu le permite acest lucru, dar si din cauza stresului ori a altor probleme de ordin psihic.

Pe de alta parte, exista si riscuri imaginare, care isi pot pune amprenta asupra vietii intime. De exemplu, exista femei si barbati care considera ca atunci cand sufera de diferite afectiuni, nu trebuie aiba interactiuni sexuale deloc. Acesta este, de fapt un mit, care trebuie daramat, intrucat inclusiv medicii recomanda continuarea vietii in parametri optimi, atat de mult cat pacientilor le permite starea fizica si cea psihica.

Cum influenteaza afectiunile cardiace aparitia disfunctiilor erectile la barbati?

Pana nu demult, foarte multi oameni considerau ca disfunctiile erectile apar din cauza acumularii de placi in arterele corpului si ca problemele barbatilor sunt strans legate de problemele cardiace. Aceasta teorie era sustinuta de faptul ca acumularea placilor contribuie la reducerea fluxului de sange din penis, impiedicand astfel erectiile puternice.  

Cu toate acestea, in urma unor studii atent realizate, medicii de specialitate au descoperit ca disfunctiile erectile sunt cauzate mai degraba de problemle de la nivelul mucoasei interioare a vaselor de sange (endoteliu) si a muschiului neted. De exemplu, important de mentionat este faptul ca disfunctia endoteliala determina un aport de sange insuficient catre inima, afectand totodata si fluxul sanguin care ajunge la penis. In acest fel se dezvolta ateroscleroza.

Doctorii trebuie sa fie la curent cu medicamentele pe care le iau deja pacientii

Atunci cand barbatii apeleaza la ajutorul doctorilor de specialitate pentru a scapa de disfunctiile erectile, ei trebuie sa fie complet sincer si sa le spuna specialistilor care sunt tipurile de medicamente de potenta pentru cardiaci pe care le-au luat pana in prezent, daca este cazul. Doar astfel vor putea medicii sa stabileasca foarte clar cauzele disfunctiilor erectile si, in acelasi timp vor sti care sunt tratamentele potrivite pentru fiecare pacient in parte.

Intrebari Frecvente

Este sexul sigur pentru pacientii care au afectiuni cardiace?

Majoritatea persoanelor care au afectiuni cardiace devin extrem de ingrijorate in ceea ce priveste activitatile pe care le pot desfasura dupa ce afla diagnosticul, iar acest lucru este complet normal.

Recomandat este, insa. ca oamenii sa incerce pe cat de mult posibil sa continue sa aiba un stil de viata sanatos si normal, sa intreprinda toate activitatile care le fac placere, atata timp cat nivelul de efort fizic pe care il desfasoara este unul in parametri normali.

Mai mult, conform doctorilor, cei care continua sa aiba o viata fericita si dupa ce descopera ca sufera de afectiuni cardiace au sanse sporite sa se vindece. Sexul se afla printre elementele care nu trebuie eliminate din viata de zi cu zi!

De ce scade nivelul libidoului?

Afectiunile cardiace pot conduce la un moment dat la diminuarea apetitului sexual atat la femei, cat si la barbati, insa acest lucru este unul neobisnuit. Din cauza stresului si a grijilor care se acumuleaza treptat, oamenii pot ajunge sa isi piarda aproape complet interesul pentru intretinerea unor relatii intime cu partenerii lor.

Atunci pacientii constientizeaza, insa faptul ca viata lor trebuie sa continue in conditii optime, pofta pentru relatiile intime revine. Este essential ca oamenii sa isi acorde timp pana cand se simt pregatiti sa se bucure din nou de sex si sa nu grabeasca lucruri. Medicamente de potenta destinat cardiaciilor va pot oferii aditional si un libido crescut, in majoritatea cazurilor.

Cat de curand pot face sex din nou dupa ce am descoperit ca sufar de afectiuni cardiace?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu: imediat ce oamenii se simt pregatiti din punct de vedere fizic si psihic. Imediat dupa perioada de constientizare a bolii, femeile si barbatii au nevoie de o perioada de timp in care sa asimileze informatiile si modul in care le raspunde corpul, iar ulterior se pot bucura din nou de activitati diverse, printre care se numara si sexul!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare