Sex

#sex dupa nastere #relatii sexuale

Sexul dupa nastere. 3 probleme si solutiile lor

Cateva luni inainte si dupa nastere, raporturile sexuale sunt de evitat. Atunci insa cand medicul ginecolog iti da unda verde pentru raporturi intime, vei constata ca lucrurile nu prea mai stau la fel ca inainte. Si asta intrucat trupul tau a suferit o serie de modificari care pot determina inclusiv diminuarea libidoului.

 

Iata care sunt cele mai frecvente neplaceri legate de viata sexuala cu care se confrunta femeile dupa ce au nascut:

El vrea, tu parca nu

Sase saptamani dupa nastere nu sunt deloc indicate raporturile sexuale. Insa chiar si dupa scurgerea acestei perioade, e posibil sa iti lipseasca pofta de sex. De vina sunt schimbarile hormonale care au loc in corpul tau. In plus, uterul e posibil sa nu se fi retras suficient si sa mai fii si obosita dupa noptile nedormite, in care ai stat de veghe langa patutul bebelusului. Trebuie sa ai stii si ca hormonii care stimuleaza lactatia pot reduce libidoul.

Discuta cu partenerul si spune-i ceea ce se petrece. Gasiti modalitati alternative de a va manifesta afectiunea: imbratisari, sarutari. Da-i asigurari ca trupul tau se va vindeca si ca iti vei recapata dorinta cat de curand.

Esti nerabdatoare

Au trecut deja cateva luni de abstinenta si e posibil sa nu mai ai rabdare sa astepti pana ce primesti ok-ul din partea medicului. Iti doresti reluarea partidelor de amor de altadata, dar inca te afli in perioada de lauzie, atunci cand recomandarea este sa te abtii de la sex.

Cel mai bine ar fi sa discuti aceasta problema cu medicul ginecolog. Acesta poate spune daca iti poti relua viata sexuala mai devreme, fara sa existe niciun risc.

Sexul si-a pierdut savoarea

Dupa nastere, e posibil ca sexul sa nu mai fie la fel de placut ca inainte. Micile dureri care pot aparea in timpul contactului sexual, dar si faptul ca muschii vaginali s-au intins temporar s-ar putea sa diminueze considerabil placerea si chiar sa excluda orgasmul.

Ca sa poti depasi mai usor aceasta perioada dificila, fa exercitii Kegel. Acestea asigura elasticitatea muschilor vaginali, astfel ca vaginul isi va recapata mai repede forma initiala. Le poti face in timp ce stai pe scaun sau in timp ce mergi. Nimeni nu va observa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului