Sex

#sex #cuplu

Sexul ca o arma in cuplu

Iti suna cunoscut "Nu mai fac sex cu tine daca nu…  sau daca…" sau din contra, desi nu exista nimic declarativ, subintelegerea refuzului de intimitate , in lipsa indeplinirii unor conditii enuntate sau insinuate ca dorinte?


De cele mai multe ori asociata femeilor, intentia de a manipula si de a folosi sexul ca o arma pentru a obtine ceea ce isi doresc de la partener, se soldeaza cu o rata de succes in scadere, unul din motive fiind  usurinta cu care pot fi gasiti, in zilele noastre,  alti parteneri pentru satisfacerea nevoilor sexuale.


 De la alienarea partenerului de cuplu si infidelitatea implicita pana la pierderea acestuia si a eventualelor beneficii avute in relatia cu acesta,  impactul folosirii sexului ca o arma provoaca rupturi iremediabile.


Motivatii pentru folosirea sexului ca o arma


La baza acestei practici sta se pare, atat dorinta femeilor de a se simti puternice cat si o  lipsa a stimei de sine a acestora, deoarece fara acest al doilea element, femeile isi pot satisface nevoia de putere prin mijloace mai "ortodoxe", demonstrandu-si aportul in orice domeniu al vietii in care isi doresc sa se faca remarcate.


Motivatii financiare


Scenariul clasic la care ne putem gandi e presarat cu  femei foarte frumoase care se folosesc de atuurile fizice pentru a ajunge mai usor la un statut pe care si-l doresc… nimic nou, iti vei spune, tinand cont ca dintotdeauna barbatii puternici si-au ales femei frumoase si nu neaparat dotate intelectual cat mai mult fizic. Motivele pentru care unele femei isi doresc asemenea relatii nu intra acum in discutie. Vorbim doar despre felul in care decid sa se foloseasca de sex ca o arma…


Spre exemplu:
Motanel, ce bine mi-ar sta intr-un BMW X6, nu-i asa? Ba da pisi… zice motanel, nestiind in ce se baga… si duduia, suspina pe zi ce trece dupa BMW-ul X6, mai ca nici de sex nu-i mai arde… ti s-ar sfasia inima doar vazand-o…

Motanel care o iubeste pe .. sa-i zicem Mimi .. are doua optiuni: o iubeste pe Mimi pe care a scos-o din conditia mediocra financiar in care se afla, si ii face o surpriza, cumparandu-i masinuta mult dorita si sfarsind prin a face sex din nou, pana la o alta dorinta a lui Mimi… sau, realizeaza ca poate gasi o alta Mimi dornica sa faca sex de cate ori vrea el, si in schimbul unor mese la restaurant.


Aspirantele la pozitia de Mimi vor fi poate dezamagite… din ce in ce mai multi barbati se satura destul de devreme de Mimi care ii santajeaza sexual si sunt perfect constienti de cat de multe Mimi ar putea avea alaturi.
 


Motivatii emotionale


Un context in care folosirea sexului ca o arma poate fi interpretata diferit de femei fata de barbati e acela al refuzului femeii de a face sex cand nevoile ei emotionale nu sunt indeplinite de partener… cand nu isi doreste intimitate cu acesta din cauza unor probleme in cuplu si din cauza indepartarii pe care o simte fata de acesta. In aceasta situatie, e impropriu spus ca femeia foloseste sexul ca pe o arma, desi prin insasi natura umana, percepem orice refuz al partenerului de intimitate automat ca pe un santaj sau o amenintare.

Aici intervine problema comunicarii in cuplu, care duce la indepartarea partenerilor si la imposibilitatea lor de a gasi un consens.


In aceasta situatie, ambii parteneri ar trebui sa comunice si sa incerce sa inteleaga punctul celuilalt de vedere. Femeile simt nevoia sa comunice, sa fie intelese si sa primeasca un feedback puternic ca partenerul a inteles nevoia lor, urmand ca ulterior intimitatea sa fie subinteleasa si legatura lor spirituala cu partenerul sa fie reinnoita.

Barbatii in schimb, in acelasi context, considera sexul ca fiind rezolvarea problemelor prin care trece cuplul, nemaitinand cont ca femeile au nevoie sa stie ca nevoile lor spirituale au fost intelese si ca problemele care au cauzat indepartarea si lipsa disponibilitatii pentru sex nu se vor mai repeta sau cel putin nu cu buna stiinta. 


SI in acest caz comunicarea cu partenerul este cea care duce la rezolvarea problemelor, astfel incat acestea sa nu mai fie un impediment in calea vietii sexuale a cuplului si niciunul din parteneri sa nu perceapa lipsa dorintei de intimitate a celuilalt ca pe o intentie de manipulare , ci ca pe un semn de alarma ca relatia se confrunta cu o raceala emotionala care, odata inlaturata, poate readuce scanteile in dormitor.


Parerea ta

Crezi ca folosirea sexului ca o arma in cuplu e scuzabila?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului