Sex

#sex #alcool #vin #erectie #viata sexuala

Sex si alcool, un cocktail cu efecte nesigure

Cateva pahare de vin si o lenjerie sexy, si atmosfera din cuplu se incinge imediat. Efectele alcoolului asupra sexului au dus la creearea a numeroase mituri. Se crede ca un pahar de alcool ne face sa devenim mai comunicativi, mai relaxati, mai receptivi la stimulente sexuale. Insa, ce se poate intampla atunci cand se depaseste limita moderatiei?

Orice persoana are inhibitii cand vine vorba de sex. Exista cateva fraze pe care le ai permenent in cap in momentul in care esti cu partenerul in pat: „Eu nu pot sa fac asta”, „Ce va crede despre mine?”, „Ce atitudine ar trebui sa adopt?”. In astfel de momente, foarte multe persoane isi pierd spontaneitatea, devin retinute.

Consumat in cantitate scazuta, alcoolul actioneaza direct asupra sistemului nervos si asupra senzatiilor legate de seductie si intimitate. In aceasta situatie, persoanele care au consumat alcool devin mai permisive si se dezvaluie mult mai usor. Este ca si cum vocea interioara ar spune: „Da, esti capabil sa faci acest lucru. Nu trebuie sa iti fie teama, mergi mai departe!”.

In general, un pahar maximum doua sunt suficiente pentru a te relaxa. Dupa acestea insa, risti sa faci gesturi regretabile mai tarziu, care iti vor crea ulterior alte inhibitii.

 

Un pahar de vin: intimitate si relaxare

 

Sa sorbi incet un pahar de vin impreuna cu partenerul tau in timp ce stati in cada plina cu spuma, vorbiti si va mangaiati senzual, este un moment plin de tandrete, propice intimitatii in cuplu.

Pe plan sexual, in cazul unei persoane care nu este dependenta, alcoolul poate avea efecte benefice: la nivelul corpului favorizeaza vasodilatatia ceea ce permite obtinerea unei erectii mai bune si o vasocongestie pelviana, iar pe plan psihic diminueaza anxietatea, teama, favorizeaza dezinhibitia. Alcoolul consumat cu moderatie (un pahar, maximum doua) actioneaza ca un veritabil „ lubrifiant relational”, gratie acestor calitati reunite. De aici a aparut si mitul potrivit caruia un pahar de vin este un foarte bun afrodisiac .

Consumul de alcool permite unui numar mare de femei sa-si puna in practica fantasmele si sa elibereze de stres si ganduri negre. Dupa un pahar de alcool consumat treptat, femeile se excita mai usor, pentru ca isi imagineaza diverse fantasme sexuale. Exista insa si femei care, dupa consumul unui pahar de alcool, resimt o moleseala puternica si o stare de somnolenta care le impiedica sa aiba un act sexual satisfacator.

Pe de alta parte, alcoolul are un efect de relaxare al muschilor. Tocmai de aceea, este recomandat in situatia in care femeia sufera de tensiuni la nivelul muschilor vaginali, ceea ce impiedica penetrarea (vaginism), sa consume un pahar de alcool pentru a se destinde si implicit pentru a putea avea relatii sexuale satisfacatoare.

 

Abuzul de alcool: atentie la consecinte!

 

Shakespeare mentiona intr-una dintre operele sale ca alcoolul are puterea de a creste dorinta sexuala, insa de a scade performantele sexuale, cu precadere in cazul barbatilor. Asadar, alcoolul nu are doar efecte benefice asupra sexualitatii, ci si efecte neplacute. S-a demonstrat ca prea mult alcool dauneaza organismului si automat vietii sexuale.

In cazul barbatilor, daca se consuma peste trei pahare de alcool, efectul asupra erectiei este foarte neplacut, acesta risca sa sufere o pana sexuala. Iar, in ceea ce priveste ejacularea, exista doua riscuri: ori ejacularea se produce extrem de repede ( ejaculare precoce ), ori barbatul sufera de anejaculare.

In afara de efectele asupra organismului, s-a observat ca in urma abuzului de alcool poate aparea si un comportament sexual deviant: incest, viol, exhibitionism, homosexualism etc.

Sursa foto : nydailynews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare