Sex

#sex #partener #relatii sexuale #cuplu #menstruatie

Sex in timpul menstruatiei? Iata cum te poate afecta

Sexul la menstruatie este mai practicat decat recunosc multe femei sau multi barbati, iar efectele sale pot fi neplacute daca nu exista o grija suplimentara la igiena. Totusi, sexul la menstruatie poate fi la fel de placut ca cel din alta perioada a lunii si fara efecte secundare, daca acordam atentie anumitor factori.

 

Sangele menstrual, absorbantele sau tampoanele cam strica "cheful" de sex in perioada ciclului femeilor si, uneori, chiar si apetitul sexual al barbatilor. Insa multe cupluri practica sexul la menstruatie, chiar mai multe decat cele care recunosc acest lucru.

Exista numeroase preconcepetii cu privire la sexul la menstruatie. In unele religii si culturi, acesta este considerat "murdar", actul in sine de sangerare a femeii fiind considerat "necurat". Insa dincolo de preconceptii, sexul la menstruatie este perfect natural, sanatos si nu are efecte negative daca acordam o atentie sporita igienei intime!

Sexul la menstruatie: efectele sale benefice

Exista si efecte benefice ale sexului la menstruatie. Este hormonal natural ca unele femei sa se simta mai dornice de sex in timpul ciclului, chiar si in primele zile de sangerare. Mai mult, pentru ca exista deja spasme musculare la nivelul organelor genitale, femeile tind sa aiba mai repede orgasm in timpul sexului la menstruatie decat in alta perioada a lunii. Totodata, in timpul sexului, organismul elibereaza oxitocina, un hormon care atenueaza durerile menstruale, depresia si irascibilitatea specifica sindromului premenstruale. Asadar, sexul la menstruatie vine si cu beneficii.

Sexul la menstruatie: efectele sale negative

Exista totusi si efecte negative ale sexului la menstruatie, mai cu seama in cazul femeilor care fac sex la ciclu in speranta ca nu vor ramane insarcinate. Atunci cand ciclul este neregulat, ovulatia poate avea loc mai devreme, inainte ca spermatozoizii sa moara in organismul femeii, dupa ejaculare. Astfel ca sexul la menstruatie nu exclude o posibila sarcina.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare