Sex

#sex #menstruatie

Sex in timpul menstruatiei

Sexul in timpul menstruatiei este inca un subiect controversat, de aceea sunt inca foarte multe femei care nu s-au lamurit daca relatiile intime sunt sau nu permise in aceasta perioada a lunii.


Multe femei se intreaba daca este igienic, daca nu doare, daca nu apar complicatii sau daca nu cumva riscul de a ramane insarcinata este mult mai mare. Sunt foarte multe intrebari in ceea ce priveste aceasta problema si  de obicei foarte putine raspunsuri. Asadar, descopera in cele ce urmeaza daca motivele tale de neliniste sunt intemeiate.


Sexul in timpul menstruatiei este igienic?


In mod normal, sexul in perioada menstruatiei nu este la fel de simplu si igienic precum sexul din zilele normale si motivele sunt absolut deductibile. Totusi, un dus riguros care sa insiste pe zona intima va face lucrurile mult mai simple. Atentie! Nu apela la spalaturile vaginale pentru ca risti sa te imbolnavesti si sa dezechilibrezi flora vaginala .


Cea mai recomandata locatie pentru a intretine relatii sexuale in perioada menstruatiei, in conditii de igiena, ramane cabina de dus .


Sexul in timpul menstruatiei si bolile cu transmitere sexuala


Atunci cand o femeie se afla la menstruatie , organismul ei este mult mai sensibil si mai vulnerabil decat de obicei, lucru care poate duce la contractarea cu usurinta a bolilor sexuale. Din acest motiv este de preferat sa se utilizeze prezervativul, unica bariera contraceptiva care protejeaza impotriva imbolnavirii.


Sexul in timpul menstruatiei poate duce la o sarcina?


Pentru ca menstruatia este momentul in care ovulul este eliminat, sansele sa ramai insarcinata in acest moment sunt extrem de scazute, insa nu total reduse, deoarece spermatozoizii pot trai mai multe zile. Daca ovulatia se instaleaza in ultima zi a menstruatiei, exista sanse de a ramane insarcinata. In general, dupa terminarea menstruatiei si eliminarea completa a ovulului nefecundat, sansele de a ramane gravida incep sa se ridice semnificativ.  Recomandat este sa utilizezi totusi prezervativul sau o alta metoda de contraceptie .


Sexul in timpul menstruatiei doare?


In aceasta perioada, corpul tau este mult mai sensibil si simte durerea mult mai puternic decat in mod obisnuit. Probabil durerea sanilor este un semn destul de clar ca trupul tau este mai senzitiv. Mai mult decat atat, o raceala va multiplica durerea peretilor vaginali in timpul sexului, asa ca exista mari sanse ca in timpul actului sa simti dureri sau o oarecare senzatie de tensiune. Pe de alta parte, exista si un anumit avantaj, datorat contractiilor din timpul orgasmului care pot reduce durerile specifice perioadei menstruatiei. 


Sexul blocheaza sangele?


In perioada menstruatiei, sangele joaca rolul de lubrifiant in timpul actului sexual. Ideea potrivit careia sexul blocheaza sangele in organism este una cat se poate de falsa. Intr-adevar dupa actul sexual, sangerarea se poate opri pentru cateva ore, acest lucru nu inseamna ca sangele este retinut in organism pana luna viitoare. La unele femei, din cauza contractiilor din timpul orgasmului sangele este eliminat mai repede, ceea ce reduce durata menstruatiei.

Sursa foto : craveonline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului