Sex

#sangerari vaginale #infectii vaginale #fibrom #sangerare vaginala

Sangerari vaginale dupa sex: afla cauzele

Daca in urma contactului sexual incepi sa ai sangerari vaginale , chiar si usoare, ar trebui sa iei masuri. De obicei acestea au cauze serioase care trebuie tratate rapid. Mai inainte de orice, descopera o serie de cauze care pot sta la baza sangerarii vaginale de dupa contactul sexual.

1 Displazia de col uterin


Displazia de col uterin reprezinta o serie de modificari precanceroase la nivelul celulelor epiteliate din col. Sansele de imbolnavire cresc pe masura numarului de parteneri sexuali si reprezinta un risc mai ales pentru femeile care isi incep viata sexuala inainte de 18 ani.

2 Chlamydia

Chlamydia este o infectie bacteriana care se transmite de obicei la contact sexual, mai exact la contactul cu lichidul seminal. Aceasta afectiune poate fi responsabila de sangerarile vaginale de dupa sex.

3 Gonoreea

Si gonoreea este o afectiune care, desi se trateaza, are printre simptome sangerarea vaginala. Boala se ia prin contact sexual si este adesea cauzata de o bacterie. Gonoreea poate fi tratata in urma unor analize de secretie. Amanarea tratamentului poate duce la probleme mai grave, asa ca mergi la medic inca de la primul simptom.

4 Vaginita

Vaginita este umflarea si infectia vaginului si a colului uterin. In anumite cazuri, afectiunea poate provoca sangerari dupa contactul sexual. Aceasta se poate trata la recomandarile medicului ginecolog, dar numai dupa ce se stabileste cauza imbolnavirii.

5 Polipi cervicali

Polipii cervicali sunt umflaturi netede, de culoare rosu-violet, dezvoltate pe peretii colului uterin sau in canalul cervical. Acestia sunt extrem de fragili, iar "deranjarea" acestora duce la sangerari vaginale. Polipii cervicali se indeparteaza printr-o interventie chirurgicala simpla si nedureroasa.

6 Infectie vaginala

Infectiile vaginale se manifesta prin mancarimi, usturime, senzatie de arsura, scurgeri albicioase si, uneori, sangerare in urma contactului sexual. Aceste infectii se trateaza cu medicamente antibiotice (pentru ambii parteneri), unguente intra-vaginale si externe. In timpul tratamentului este interzis contactul sexual.

7 Fibromul

Tomorile benigne ale uterului, cunoscute si sub numele de fimbrom, au de foarte multe ori simptome precum sangerarea vaginala in urma contactului sexual. Acesta poate fi indepartat prin tratament hormonal sau operatie. Totusi, in cazul femeilor care se apropie de menopauza, fibromul incepe sa se retraga pentru ca organismul nu mai produce esterogen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii