Sex

#sex #sexualitate #viata sexuala #beneficii sex

Motivele pentru care faci sex sunt sanatoase?

O sexualitate sanatoasa decurge din dragostea si intimitatea dintre doi oameni. Pare destul de simplu motivul pentru care faci sex. In realitate, exista multe motive care te fac sa-ti doresti acest lucru. Sunt ele, insa, motive sanatoase pentru a face sex?

Cand ceva este in neregula cu motivul de a face sex

Exista, insa, motive gresite pentru care unele persoane vor sa faca sex. Iata cateva dintre ele:
 

  • sexul din cauza senzatiei de nesiguranta si din dorinta de a se simti iubit;
  • sex din speranta de a deveni iubit de catre partener;
  • dorinta sexuala si asteptarea ca celalalt sa rezolve aceasta problema;
  • sex pentru placerea de a detine controlul asupra partenerului;
  • sex pentru a scapa de sentimentul de singuratate sau de o durere sufleteasca;
  • sexul din obligatie pentru a satisface exigentele celuilalt;
  • sexul din razbunare, in urma unei deceptii;
  • sexul din mila pentru o persoana aflata intr-un moment prost al vietii;
  • sex pentru faima prin asociere, atunci cand partenerul este o persoana cunoscuta.


Necunoasterea nevoilor proprii si pe cele ale partenerului, precum si ignorarea responsabilitatii fiecaruia sunt factori care pot perturba viata sexuala.

Din cauza unor motive gresite de a face sex, cineva poate sa ajunga sa ceara in plan sexual atat de mult incat partenerul de viata se simte in final folosit si controlat. Temporar, sexul poate sa alunge senzatia de anxietate, stresul, singuratatea sau alta suferinta. Cu toate acestea, efectul este de scurta durata.
 

Motive sanatoase pentru a face sex


Motivele sanatoase pentru a face sex survin din nevoia de a primi afectiune si de a-ti exprima in mod fizic afectiunea pentru cineva. O sexualitate sanatoasa asigura momente de intimitate in care persoanele respective isi impartasesc iubirea.

O persoana care isi iubeste partenerul nu insista sa faca sex atunci cand celalalt nu doreste acest lucru. In acest mod, cuplul isi asuma responsabilitatea fata de propriile sentimente si face sex pentru bucuria si placerea de a se darui celuilalt.

Exista, apoi, o serie de beneficii care sunt corelate cu sexul, dar care nu constituie neaparat motive pentru care sa faci sex cu cineva.

Unul dintre beneficii este buna dispozitie. Ca urmare a proceselor biochimice din organism, dupa sex poti sa ai o stare de spirit mai buna decat inainte. Neurotransmitatorii eliberati in timpul partidei de sex au un efect benefic asupra starii de spirit. Alte beneficii sunt legate de aspectul stralucitor al pielii, reducerea nivelului de stres, imbunatatirea sanatatii inimii etc.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale sexului il reprezinta efectul pozitiv asupra sistemului imunitar. Sexul intareste sistemul imunitar si protejeaza mai bine organismul de virusi si boli.

Un alt beneficiu constatat de specialisti este ca sexul te mentine tanar si plin de viata mai mult timp, ceea ce are efecte pozitive atat asupra aspectului si capacitatilor fizice, cat si asupra moralului si modului de gandire.

Sursa foto : topnews.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului