Sex

#relaxare #motive #sex #afectivitate #parteneri #fericire #hormoni

4 motive intemeiate sa faci sex cat mai des

Sexul in cuplu sufera diferite transformari de-a lungul relatiei, iar cine spune ca sexul este la fel ca la inceput se insala. In primele etape ale relatiei, sexul este vulcanic, dinamic, iar daca partenerii ajung sa-si cunoasca preferintele, el devine din ce in ce mai bun. Odata cu cresterea calitatii partidelor de sex, scade frecventa lor, sub efectul rutinei, al stresului si al altor activitati care il suprima.

Un studiu recent, realizat de Institutul francez Mediametrie, arata ca, dintre europeni, romanii se uita cel mai mult la televizor, adica 5 ore si 30 de minute pe zi in medie. In aceste conditii, intrebarea legitima este: "Cand mai avem timp pentru sex?". Programele de divertisment de la TV sunt ca alimentele fara valoare nutritionala, fara beneficii pentru organism, in timp ce sexul este ca alimentele cu valoare nutritionala mare, care iti aduc o multime de beneficii si te ajuta sa fii in forma maxima. Prin urmare, ar trebui sa faci sex cat mai des pentru a te bucura de toate beneficiile lui.

1 Sexul te elibereaza de stres si dureri de cap

Sexul este cel mai bun remediu impotriva stresului de la serviciu si poate calma durerile de cap, deoarece in timpul partidei, organismul secreta neurotransmitatori care te fac sa te simti fericit, satisfacut si linistit.

2 Sexul imbunatateste relatia cu partenerul

In timpul partidei de sex, organismul secreta oxitocina, un hormon care creste libidoul, mareste atractia si seductia, pentru ca in final sa va faca sa va simtiti mai atasati unul de altul, mai afectuosi unul cu altul.

3 Sexul iti da incredere in tine

Cand simti ca lucrurile iti scapa de sub control si nimic din ce iti propui sa faci nu se materializeaza, intoarce-te la sex. Expertul Gina Ogden, autor al mai multor carti despre terapia prin sex, sustine ca sotii sau iubitii care intretin raporturi sexuale frecvente sunt mai increzatori in fortele lor si se descurca mai bine in activitatile de zi cu zi.

4 Sexul te ajuta sa traiesti mai mult

Fa sex cat mai des si vei trai mai mult. Inca nu s-a descoperit un elixir al tineretii fara batranete, insa specialistii spun ca sexul este una dintre cele mai bune metode prin care iti poti prelungi viata. Unii experti sustin ca sexul te ajuta sa traiesti mai mult deoarece determina organismul sa secrete dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon care mentine sanatatea mentala si fizica a organismului. Studiile cu privire la impactul pozitiv al hormonului asupra prelungirii vietii sunt abia la inceput.

Sursa foto:realbuzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului