Sex

#apogeu #sex #apogeu sexual #orgasm #varsta #etapa #30 ani #femeie #mit

Mitul apogeului sexual la 30 ani

In timp ce pentru unii o anumita varsta poate insemna sa ai dreptul de a vota, de a conduce sau a consuma alcool, pentru multe femei, varsta de 32 de ani aduce dupa sine dreptul de a avea cat mai multe orgasme.

De ce tocmai aceasta varsta avand in vedere ca in privinta barbatilor punctul culminant in viata sexuala este 18-19 ani, aflam in cele ce urmeaza.

Aceasta teorie potrivit careia femeile ating apogeul sexual dupa ce trec de 30 ani a fost pusa la punct de doctorul Albert Kinsley. Potrivit studiilor acestuia, femeile au parte de cele mai multe orgasme in aceasta etapa a vietii. Multi doctori si specialisti in domeniu au venit cu argumente si contra-argumente, creandu-se o adevarata polemica in jurul acestui subiect.

Multi dintre acestia sunt de parere ca din punct de vedere fizic, la aceasta varsta nu exista nicio schimbare la nivelul metabolismului.

„ Aceasta perioada de inflorire sexuala sau apogeu sexual cum i se mai spune este un mit si nimic mai mult. Din punct de vedere fizic acest apogeu nu exista... niciun fel de schimbare la nivelul hormonal, nicio schimbare in sistemul endocrin. Intreaga notiune este o inventie a omului”, este de parere Dr. Pepper Schwartz, profesor sociolog la Universitatea Washington, Seattle .

Cu toate acestea, un sondaj de opinie facut in randul barbatilor si al femeilor arata ca din ce in ce mai multi reprezentanti ai sexului masculin se plang ca nu mai pot face fata sotiilor lor, mult prea active din punct de vedere sexual atunci cand ating acest prag. Pe de alta parte, foarte multe femei declara ca se simt mult mai active sexual la 30 ani decat la varsta de 18-20.

Si pana la urma de ce? Tinand cont de faptul ca perioada de fertilitate maxima la o femeie este atinsa la varsta de 24 ani, cum de dorinta de a face sex este mai pronuntata mult mai tarziu?

Studii facute pe femei de varste diferite vin sa ne dea raspunsul. Potrivit acestora, dupa ce trece de pragul de 30 ani, femeia se simte mai experimentata, mai stapana pe sine si pe propria sexualitate. Stie exact ce vrea si cum anume sa si obtina ceea ce doreste.

Pe de alta parte, femeile de 30 ani se simt amenintate de tinerele de 20 ani, mult mai atractive din punct de vedere fizic. Tinand cont de faptul ca sexul poate insemna putere, cele care au trecut pragul de 30 ani se folosesc de aceasta arma pentru a lupta impotriva femeilor de 20 ani, avantajate de tinerete.

Mai mult de atat, cand este vorba de un act sexual, femeile se implica in primul rand emotional, conditie care nu este obligatorie in cazul barbatilor, si avand in vedere ca 30 ani presupune o maturitate din punct de vedere a gandirii, nu este de mirare ca si maturitatea sexuala se incadreaza in aceeasi limita de varsta.

Chiar daca acest mit este unul adevarat sau nu, ca femeile experimenteaza mai multe orgasme incepand cu aceasta varsta sau nu, un lucru este clar: din ce in ce mai multi barbati sunt atrasi de femeile de peste 30 ani. Sa fie oare din acelasi motiv?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului