Sex

#sex in trei #fantezie sexuala #fantezie #menage a trois

Menage a trois: sexul in trei

Sexul in trei este un tabu incalcat de tot mai multe cupluri, dar si de tineri in cautarea unor experiente noi. Inainte sa te urci in pat alaturi de doi parteneri, afla avantajele, dezavantajele si riscurile pe care le implica un menage a trois .

Indiferent de sexul partenerilor cu care ai putea sa faci sex in trei, primul lucru de care trebuie sa tii cont este disponibilitatea ta emotionala. Aceasta experienta trebuie incercata doar atunci cand ti-o doresti. Daca nu te atrage cu nimic, dar o faci la insistentele partenerului, riscul unui esec sexual, dar si emotional, creste foarte mult.
 

Menage a trois: avantaje


Cel mai mare avantaj al sexului in trei este posibilitatea de a-ti indeplini o fantezie . Daca ai visat de multa vreme la aceasta ipostaza, poate fi o experienta deosebita, care sa te ajute sa descoperi si fantezii noi.

Experienta noua alaturi de partener poate fi benefica pentru viata sexuala, daca simti ca ai intrat in rutina. Sexul in trei trebuie sa fie insa doar scanteia care reaprinde pasiunea, nu trebuie sa devina o necesitate constanta.

Viata ta sexuala poate fi imbunatatita prin invatarea de lucruri noi. Daca ai deja o relatie emotionala cu unul dintre parteneri, combinatia de familiar si nou iti va stimula energia si creativitatea sexuala.
 

Menage a trois: dezavantaje


Repercursiunile emotionale pot fi un efect nedorit si greu de stavilit atunci cand unul dintre parteneri se simte ignorat sau devine gelos. Inainte sa te arunci cu capul inainte intr-un menage a trois, ai nevoie de o sedinta de autoevaluare, pentru a te pregati pentru seria de emotii negative pe care le poti simti: vinovatie, gelozie sau atasament puternic.

Bolile venerice sunt un pericol omniprezent atunci cand ai de-a face cu cel putin un partener nou in sexul in trei. Folosirea prezervativului este obligatorie si acesta trebuie schimbat pentru fiecare penetrare, pentru a proteja sanatatea tuturor celor implicari. Riscul de a contacta o boala transmisibla sexual se dubleaza, astfel ca protectia este deosebit de importanta.

Atunci cand esti intr-o relatie serioasa , iar sexul in trei implica un partener nou pentru amandoi, trebuie sa-ti asumi toate riscurile sentimentale alaturi de persoana iubita. Chiar daca atat tu cat si partenerul tau de relatie sunteti maturi emotionali, exista pericolul ca unul dintre voi sa formeze un atasament emotional puternic fata de noul partener. Problemele se pot adanci in timp si exista riscul ca relatia ta emotionala sa se destrame.
 

Menage a trois: reguli


Daca tentatia de a experimenta sau de a-ti indeplini o fantezie te impinge sa faci acest pas, trebuie sa tii cont de cateva reguli simple.

Pentru ca este vorba de o relatie emotionala si sexuala mult mai complicata, egoismul nu are ce cauta in sexul in trei. Fiecare trebuie sa fie atent in acelasi timp la nevoile ambilor parteneri.

Toti cei trei parteneri trebuie sa stabileasca de la inceput regulile si sa comunice limitele pana la care sunt dispusi sa exprimenteze. Indiferent daca ai un partener si o partenera sau doi partneri, trebuie sa stabiliti de comun acord ce este permis si ce nu.

Ai incredere in instinct si bucura-te de experienta cat mai mult. S-ar putea sa nu mai ai alta sansa sau curajul pentru a experimenta din nou, asa ca este bine sa te bucuri cat mai mult de experienta unui menage a trois.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului