Sex

#dragoste #viata sexuala #sex #casnicie #Karezza

Karezza, un mod spiritual de a face dragoste in casnicie

Karezza este numele unei tehnici spirituale de a face dragoste, conceputa pentru redobandirea apropierii erotice si sufletesti intre parteneri. O casnicie in care barbatul si femeia ajung sa fie intimi tot mai superficial poate fi salvata prin principiile acestei arte sexuale inedite.

Karezza presupune in mare parte ca cei doi parteneri sa se priveasca in ochi, sa isi sincronizeze respiratia, sa se mangaie si sa se sarute. Scopul acestui mod superior de a face dragoste este obtinerea satisfactiei sufletesti, mai presus decat atingerea placerii fizice. De aceea, orgasmul si ejacularea nu sunt prioritare, ba chiar sunt de evitat in partidele de amor Karezza.


Cum a luat nastere Karezza?


Tehnica sexuala Karezza a fost inventata la sfarsitul secolului al XIX-lea, de catre Alice Bunker Stockham. Termenul provine de la cuvantul italienesc "carezza" (n.r. mangaiere) si urmareste revigorarea vietii de cuplu in casnicie, punandu-se accentul pe afectivitate.

Intrucat se mai numeste si "coitus rezervatus", Karezza inseamna si mentinerea placerii erotice pe termen lung, fara ejaculare.


Tehnici de sex Karezza


Barbatul este protagonistul sexului Karezza, intrucat de el depinde mentinerea actului intim la nivel de preludiu. Dansul placerii pentru impreunarea fizica si sufleteasca este posibil doar cu un control sustinut din partea barbatului.

Primele partide de Karezza sunt dedicate desensibilizarii barbatului in fata stimularii fiziologice. Partenera ii face un masaj al organelor genitale timp de 20 de minute, o data pe saptamana, pana cand acesta reuseste sa isi limiteze ejacularea la 2 episoade lunar. Abia dupa ce barbatul poate sa isi inhibe reactiile fiziologice, actul Karezza poata sa inceapa.

Barbatul si femeia stau fata in fata si se privesc in ochi cateva secunde, isi zambesc, isi sincronizeaza respiratia si se imbratiseaza. Femeia este luata in brate de partener de la spate si mangaita, astfel incat sa se produca un puternic schimb energetic. Cei doi isi maseaza reciproc zonele intime si incearca sa auda fiecare bataie a inimii celuilalt.

Esential este ca barbatul sa fie lasat sa domine actul. Partenera acestuia isi va mentine musculatura relaxata si va fi receptiva la atingeri, fara sa execute miscari voluptoase si energice. Sunt permise doar gesturi delicate, incarcate de afectiune si pozitivitate.

Un numar covarsitor de cupluri casatorite s-a declarat entuziast cu privire la efectele Karezza, atat asupra armoniei individuale, cat si asupra celei maritale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului