Sex

#femei #barbati #sex #frecventa #disfunctii #libido

Femeile de varsta mijlocie, mai satisfacute sexual decat barbatii aflati la a doua tinerete

Entuziasmul barbatilor de a face sex se diminueaza o data cu varsta, pe cand cel al femeilor creste. Reprezentantele sexului frumos ajunse la varsta mijlocie se declara mai satisfacute sexual decat barbatii generatiei lor, chiar daca fac dragoste mai rar si se confrunta cu "nesuferitele" disfunctii erectile ale partenerilor de viata.

Acestea sunt concluziile unui nou sondaj britanic, consemnate de baseuk.org, care a chestionat 1.000 de cupluri heterosexuale in care partenerii au ajuns la varsta mijlocie. Surprinzator, aproape trei sferturi (75%) dintre femeile casatorite cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani s-au declarat dornice sa faca sex si inca satisfacute de acest act firesc, in timp ce doar o jumatate dintre barbati au putut marturisi acelasi lucru.

Totodata, nemultumirile accentuate in privinta vietii sexuale a respondentilor din grupul de varsta 50-59 de ani apartin majoritar tot barbatilor: 16% dintre domni sunt complet dezamagiti de acest aspect, in timp ce doar 10% dintre doamne adopta aceeasi pozitie.

Sexul la a doua tinerete: femei vs barbati

Potrivit raspunsurilor date de cuplurile aflate la a doua tinerete, femeile sunt, in general, satisfacute de viata lor sexuala, desi nu au parte de sex atat de des ca in trecut. Chiar si asa, doamnele care au depasit varsta de 50 de ani fac dragoste cu placere si au disponibilitate catre aceasta experienta, frecventa actelor sexuale nefiind un criteriu in masurarea satisfactiei lor erotice.

In privinta libidoului, doua treimi din respondente au marturisit ca apetitul lor sexual este mai mare decat cel al partenerului de viata, din pricina tulburarilor erectile ale acestuia. Chiar si asa, doamnele recunosc ca nu aduc in discutie acesta problema in fata sotului, chiar daca ele ar face dragoste mai des decat au parte.

Cat de des se iubesc adultii de varsta mijlocie

Un alt aspect interesant evidentiat de sondajul efectuat de baseuk.org este acela al frecventei reale a actelor sexuale de care se bucura adultii de varsta mijlocie. Asadar, raspunsurile celor 1.000 de cupluri indica urmatoarele:
 

  • 18% din adultii de peste 50 de ani, implicati in relatii longevive, fac sex zilnic sau o data la cateva zile
  • 18% din adultii casatoriti de peste 50 de ani spun ca fac sex o data pe saptamana
  • 21% din respondentii de varsta a doua au relatii sexuale o data la doua-trei saptamani sau o data pe luna
  • 27% din cupluri spun ca fac dragoste "rareori"
  • Femeile de peste 70 de ani au declarat ca fac dragoste cu partenerul extrem de rar sau deloc

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului