Sex

#sexualitate #cuplu #hormoni #sex #partener sexual #dezgust #femeie asexuala #traume

Femeia care uraste sexul si isi cauta un partener asexual

La 29 de ani, Lisa Smith sustine ca uraste sexul si spera, ca intr-o zi, sa isi gaseasca un partener asexual, care sa accepte o relatie lipsita de partide de dragoste. Femeia din oraselul britanic Buckinhhamshire a dus toata viata o lupta cu "fobia" ei fata de contactul sexual si a decis sa isi impartaseasca experienta, sperand ca oamenii care au aceeasi problema sa nu se mai simta stanjeniti de organismul lor diferit.

Povestea femeii care uraste sexul a aparut in editia online a publicatiei Daily Mail si vorbeste, in principal, despre suferintele oamenilor care nu au deloc dorinta sexuala. Asexualitatea, asumata de Lisa Smith abia la 29 de ani, este numita in prezent o orientare sexuala a persoanelor care nu simt atractie erotica fata de niciun sex.

Daca inainte era considerata o deficienta sexuala provocata de traume din trecut, asexualitatea incepe sa fie clasificata drept "orientare sexuala legitima".

Viata unui asexual

Lisa povesteste ca nu a simtit niciodata ce inseamna "chimia" fizica intre doi oameni. A avut trei parteneri sexuali, alaturi de care a incercat din rasputeri sa se "acomodeze" cu sexul. La 19 ani, si-a pierdut virginitatea cu un barbat de care se atasase emotional, dar care a parasit-o imediat ce aflat ca partidele de dragoste sunt un real chin pentru Lisa.


Al doilea iubit al femeii a fost si cel cu care a locuit vreme de doi ani si caruia ii accepta avansurile sexuale doar o data la trei-patru luni. In cele din urma, relatia s-a destramat, pentru ca Lisa nu si-a mai putut ascunde aversiunea fata de contactul sexual. Al treilea partener al Lisei, un barbat foarte chipes, a parasit-o si el pe Lisa tot din cauza dezgustului ei fata de sex.

Cauzele asexualitatii si solutia de compromis

Ostilitatea Lisei Smith in intimitate ar putea fi explicata prin traume sexuale trecute sau disfunctii hormonale, insa cauzele concrete par sa existe. Medicii au asigurat-o ca nivelul sau hormonal este normal, parintii au avut o atitudine sanatoasa si deschisa fata de sexualitate, nu se simta atrasa de femei, iar la nivel rational, Lisa ar dori ca sexul sa ii faca placere.

Cercetarile arata ca aproximativ 1% din populatia Pamantului este asexuala, cu un procent majoritar masculin.

Cu un an sa inainte sa implineasca 30 de ani, Lisa Smith spera sa gaseasca un partener care sa ii fie un bun companion, la fel de putin dornic de relatii sexuale. Femeia isi doreste copii, insa adoptia este singura varianta pe care o ia in calcul.


Foto: dailymail.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare