Sex

#erectie #viata sexuala #potenta #varsta barbati

Erectia si varsta barbatului: etapele si evolutia potentei masculine

Erectia si varsta barbatului se afla intr-o stransa legatura, intrucat functia erectila a organului genital masculin se transforma concomitent cu maturizarea organismului. Exista o perioada in care potenta masculina isi atinge apogeul, iar ejacularea tinde sa fie mai dificil de controlat. Apoi, treptat, timpul de obtinere a erectiei creste, in etape specifice categoriei de varsta.

Constatarile obtinute in urma studiilor de specialitate au stabilit ca unghiul format de penisul erect cu trunchiul barbatului sugereaza varsta biologica a acestuia, dar si starea sa de sanatate. Prin urmare, exista cativa indicatori standard pentru forma erectiei in raport cu etatea, care masoara potenta masculina. Iata care sunt acestia!


Unghiul erectiei si varsta

Inca din perioada de pubertate, corpul barbatului testeaza functionalitatea organului genital masculin prin pomparea frecventa de sange in tesutul penisului, la cei mai superficiali stimuli. Apogeul erectiei este atins in categoria de varsta 15-20 de ani, cand corpul penisului formeaza un unghi de 45-60 de grade cu trunchiul (cu cat este mai mic unghiul, cu atat mai ridicat este penisul).

Un organ genital masculin demonstreaza ca a atins o forma erectila suficienta atunci cand formeaza un unghi de 60-90 de grade cu torsul, in perioada de varsta 20-30 de ani. In deceniul cuprins intre 30 si 40 de ani, erectia penisului se slabeste gradual, formand un unghi orizontal cu trunchiul de 90-108 grade.

Intre 40 si 50 de ani, este normal ca un barbat sa obtina o erectie mai putin multumitoare: penisul vascularizat prin excitatie formeaza acum un unghi de aproximativ 108-135 grade cu torsul, insa poate performa in continuare intre asternuturi.

Perioada de varsta 50-80 de ani inseamna pentru organul genital masculin fie lipsa totala a erectiei, fie obtinerea uneia modeste, cu un unghi de 135-144 de grade format de penis in raport cu torsul.


Impotenta si varsta barbatului

Inaintarea in varsta inseamna, pentru multi barbati, cate un pas facut catre impotenta. Un barbat care isi ingrijeste sanatatea si forma fizica poate sa se bucure de erectii satisfacatoare pana la varsta a doua.

Ateroscleroza este o cauza frecventa a disfunctiilor erectile, din pricina tulburarilor circulatorii. Obezitatea, diabetul si problemele hormonale sunt alti factori ai impotentei timpurii. Statisticile arata ca 40% din barbatii de 40 de ani prezinta tulburari erectile, procentul crescand pana la 70% in jurul varstei de 70 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii