Sex

#relatie #sex #studiu

De ce e sexul atat de important intr-o relatie

Cele mai multe cupluri asociaza succesul unei relatii cu o buna compatibilitate sexuala. Si cu totii ne imaginam faptul ca un cuplu fericit are parte de mai multe relatii intime decat partenerii care se afla intr-o relatie nu tocmai reusita. Dar ne intrebam oare daca nu cumva tocmai sexul este cel care vine ca o consecinta a bunei intelegeri?

O cercetare realizata in 2017 de echipa profesorului Anik Debrot, de la Universitatea din Lausanne, a aratat rolul surprinzator nu al sexului in sine, cat al afectiunii care insoteste intimitatea partenerilor.

Printr-o serie de patru studii separate, Debrot si colegii sai au reusit sa identifice modul in care sarutul, imbratisarea si atingerea de zi cu zi dintre parteneri contribuie in mod unic la satisfactia generala in cuplu.

Primul lucru care a fost observat in urma cercetarii a fost faptul ca indivizii experimenteaza niveluri mai ridicate de bunastare atunci cand au o viata sexuala activa si satisfacatoare. Dar este sexul in sine atat de important sau altceva legat de activitatea sexuala e menit sa ne asigure bunastarea psihica si fericirea? Se poate spune ca persoanele fericite au mai multe sanse sa faca sex mai des, intrucat se afla intr-o relatie buna si se simt multumite de sine si de partener.

De asemenea, este mai probabil ca persoanele pozitive sa fie mai implicate intr-o relatie stransa care sa le aduca o buna stare de spirit. Un astfel de proces ciclic ar insemna ca cei fericiti vor deveni mai fericiti.

Autorii studiilor au stabilit ca ingredientul cheie al relatiei sexuale fericite este afectiunea puternica sau emotia crescuta. "Sexul pare a fi nu numai benefic datorita efectelor sale fiziologice, ci si pentru ca promoveaza o legatura mai puternica si mai pozitiva cu partenerul", se arata in concluziile seriei de studii, potrivit psychologytoday.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare