Sex

#viata sexuala #sex #libidou #nimfoman

Daca vrei mult sex inseamna ca esti nimfomana? Afla diferenta!

Libidoul crescut in randul femeilor este de multe ori confundat cu nimfomania, un comportament sexual compulsiv de natura patologica, clasificat ca boala psihica in cartile de specialitate. Daca vrei mult sex sau simti nevoia sa iti explorezi sexualitatea frecvent, nu inseamna ca esti nimfomana. Afla care este diferenta dintre dorinta sexuala intensa a femeilor si nimfomania, o afectiune psihica grava!

Nu de putine ori se intampla ca unii barbati sa se laude cu apetitul erotic ridicat al partenerelor, clasificandu-le cu mandrie drept nimfomane. In realitate, placerea de a face mult sex nu este nicidecum echivalenta cu nimfomania!


Libidoul crescut versus nimfomanie

Libidoul crescut al femeilor este rezultatul unei activitati hormonale intense, mai exact a unei predispozitii genetice catre un apetit sexual crescut. O femeie sanatoasa, activa si deschisa fata de propria senzualitate poate sa acorde erotismului o atentie cel putin la fel de mare precum majoritatea barbatilor (care, traditional, au "voie" sa fie pasionati de sex).

Notiunea de "prea mult sex" este dificil de masurat, astfel ca specialistii nu considera apetitul sexual o problema, cata vreme femeia activa in acest sens duce o viata normala.

Nimfomania este un comportament sexual compulsiv, care poate include promiscuitatea. Boala are cauza psihologice, fiind provocata de un dezechilibru emotional si mental. La fel ca celelalte afectiuni psihice, nimfomania poate fi asociata cu o functionare deficitara a neurotransmitatorilor de la nivel cerebral.

Femeile care sufera de nimfomanie nu experimenteaza placerea sexuala, aceasta fiind si sursa obsesiei pentru manifestari erotice repetate. Comportamentul sexual in acest caz aduce insatisfactie, frustrare, furie si frigiditate.


Ce simptome are nimfomania?

Simptomele nimfomaniei pot sa apara frecvent sau ocazional. Atunci cand trairile conflictuale afecteaza ritmul de viata normal al unei femei, intervine si suspiciunea bolii. Semnele nimfomaniei sunt:
 

  • dificultati in concentrare
  • sentimente de rusine fata de propriile manifestari
  • vina accentuata
  • comportamente repetate si incontrolabile (compulsie)
  • ganduri repetitive nedorite (obsesie)
  • neglijenta fata de propria persoana
  • tendinte suicidale


Odata ce simptomele nimfomaniei apar, psihoterapia devine o necesitate pentru femeile care sufera de aceasta boala dificil de controlat. Deseori subestimata, nimfomania este o afectiune gresit confundata cu libidoul exacerbat si negestionata la nivelul gravitatii sale reale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului