Sex

#lenjerie sexy #masaj #medicament #hormoni #libidou #oboseala #sex

Cum sa invingi dusmanii sexului

Ai uitat cum este sa-ti doresti cu ardoare partenerul? Scaderea libidoului devine o problema de cuplu chiar dupa o perioada de relatie destul de scurta. Motivele sunt diverse, insa modul in care le depasesti este problema careia trebuie sa-i gasesti rezolvarea.

Iata cele mai frecvente cauze care scad libidoul atat la femei, cat si la barbati, si cum poti sa le faci fata:

  • Medicamentele

Tratezi o problema si provoci alta. Anumite medicamente care te pot ajuta sa tratezi o problema de sanatate actioneaza din pacate asupra dorintei sexuale: erectie slaba la barbati si frigiditate la femei. In categoria medicamentelor care scad apetitul sexual intra beta-blocantele (boli cardiovasculare), antidepresivele, anxioliticele, medicamentele pentru diabetici care regularizeaza nivelul de sange din sange sau cele pentru colesterol.

Solutia: vorbeste cu medicul tau despre aceasta problema si fa-ti o lista cu medicamentele pe care le iei. Acesta te poate indruma catre un specialist endocrinolog, cardiolog, ginecolog sau psiholog, pentru a face analize amanuntite.

Renuntarea la medicamente s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie, ci inlocuirea acestora cu unele care actioneaza cat mai putin asupra libidoului.

  • Inaintarea in varsta

Inaintarea in varsta poate scadea apetitul sexual atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Cu trecerea anilor, organismul trece printr-o serie de schimbari care il fac mai sensibil. Persoanele de varsta a treia sufera tot mai des de dureri articulare si musculare, de tulburari ale vezicii urinare, probleme cu dantura etc.

Solutia: maturitatea nu trebuie sa insemne pierderea libidoului. Trecerea anilor poate dimpotriva sa insemne un atu. Odata cu cresterea copiilor si scaderea responsabilitatilor, va puteti reinvia ritmul de altadata, relua obiceiurile de amanti si reinventa momentele intime.

  • Oboseala

Oboseala morala ajunge in timp sa se transforme in deprimare. Aceasta stare de angoasa risca sa tulbure puternic apetitul sexual, sa absoarba ultima picatura de energia, sa disturbe placerea de a face dragoste . Si in ceea ce priveste oboseala fizica, dorinta sexuala are de suferit. Dupa o zi de munca istovitoare, somnul devine cel mai bun prieten.

Solutia: masajul se dovedeste excelent pentru detensionarea musculaturii obosite. Umple cada cu apa, toarna cateva picaturi de spuma de baie parfumata sau de ulei esential si pregateste-te de masaj. Faceti masaj pe rand pentru a va bucura fiecare de mangaierile celuilalt.

  • Plictiseala

Plictiseala este considerata un mare dusman al vietii sexuale. Nu te complace in situatia rutinei zilnice in care lucrurile se intampla intotdeauna dupa acelasi tipar. Barbatii nu trebuie sa uite ca femeile au nevoie de romantism si de tandrete, de mici surprize care sa le reaprinda interesul si le reaminteasca de primele momente cand v-ati intalnit. Femeile insa trebuie sa stie sa-si atate partenerii. Lenjerie sexy, jucarii erotice si miscari lascive si ii vei starni imaginatia partenerului.

Solutia: Incercati sa iesiti din rutina zilnica. Inscrieti-va amandoi la cursuri de dans sau de chitara, iesiti cu prietenii, uitati de griji si probleme macar in momentele in care le petreceti stand unul in bratele celuilalt.

  • Tulburarile hormonale

Potrivit teoriilor medicale, tulburarile hormonale din perioada menopauzei pot afecta apetitul sexual. Insa atat comportamentul sexual al barbatilor, cat si al femeilor, este modificat din cauza scaderii dramatice a nivelului de testosteron.

Solutia: Exista medici ginecologi care recomanda terapia cu testosteron pentru a creste libidoul. Pe de alta parte, menopauza nu trebuie sa insemne un motiv de ingrijorare, ci dimpotriva ar trebui sa va bucurati de faptul ca va puteti bucura in deplina libertate de sex, fara sa va fie teama de riscul unei sarcini nedorite.

Citeste mai mult:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii