Sex

#sex #viata sexuala #orgasm

Cum sa ai o viata sexuala mai buna

Daca te-ai saturat de articole care te invata cum sa iti satisfici partenerul cat mai bine, cum sa faci sex oral pentru a-ti pastra iubitul, chiar daca nu iti place, sau cum sa mimezi orgasmul astfel incat sa fii cat mai convingatoare, te invit sa fii putin egoista si sa descoperim impreuna cateva sfaturi de baza, pentru o viata sexuala mai buna.

In una din emisiunile marca Oprah, Dr. Laura Berman a punctat foarte bine aspecte  de care orice femeie ar trebui sa fie constienta pentru a se bucura de sex, macar la fel de mult cum o face un barbat. Nu zic ca nu stim sa ne bucuram de sex insa mereu e loc de mai bine, nu crezi?!

 

Invatand sa mimezi orgasmul nu vei ajunge sa il atingi!

 

Mimarea orgasmului e o solutie aleasa poate de prea multe ori de femei, avand la baza un sentiment de inferioritate pe care il avem fata de barbati sau o dorinta mult prea mare de a-i oferi partenerului ceea ce asteapta de la noi.

Cum te vei mai putea bucura de ce simti, daca tot ce faci e sa te gandesti la cum sa mimezi mai convingator placerea maxima pe care nu o atingi niciodata alaturi de el? Renunta la acest compromis care iti inhiba sansele de a te simti placere maxima si concentreaza-te pe felul in care organismul tau reactioneaza la stimulii sexuali. Invata sa te cunosti si sa obtii ceea ce iti doresti.


Cere ce vrei sa primesti


Si tu poti fi una din persoanele care nu se cunoaste suficient. Gandeste-te unde, cum si in ce ordine ti-ar placea sa fii atinsa, inainte de a face dragoste .


Poti face inclusiv un exercitiu cu partenerul, prin care sa aflati aceste lucruri, asa cum le stiti voi si asa cum le intuiti pentru celalalt.  Vei avea ocazia sa iti cunosti mai bine partenerul si sa iti dai seama ca unele asa-zise adevaruri general valabile pe care le atribuiai sexualitatii partenerului nu se aplica.


Asadar, daca ceri ceea ce iti doresti, ai mult mai multe sanse sa primesti si daca iti cunosti partenerul mai mult decat intuitiv, ii poti oferi clipe de neuitat si in materie de sex.

 

Renunta la mesajele negative


Nu m-ar mira ca si tu sa fii fost, fara sa realizezi, victima preconceptiilor despre sexualitate ale uneia sau mai multor  persoane. Poate ti s-a spus cat de important e sa ai un singur partener sexual toata viata, eventual dupa casatorie, sau poate ti-a fost inoculata in copilarie sau adolescenta ideea ca femeile respectabile nu pun implinirea sexuala pe primul loc…


Scapa de toate emotiile negative care te impiedica sa te bucuri la maxim de beneficiile sexului si savureaza fiecare moment petrecut alaturi de partener in intimitate.


Mergi la doctor


Unele probleme de viata sexuala au la baza probleme de natura medicala; lipsa orgasmului sau scaderea intensitatii cu care e simtit acesta pot fi legate de probleme hormonale, de interactiunea cu medicatia care trateaza o alta problema, de emotii legate de propria imagine sau de ceea ce se intampla cu evolutia relatiei.


Daca ai motive sa banuiesti ca te confrunti cu o problema medicala, consulta un doctor!


Fa din sex o prioritate


Nu in ultimul rand, pentru a avea o viata sexuala mai buna, trebuie sa faci din sex o prioritate! Odata cu trecerea timpului petrecut intr-o relatie, sexul nu mai intervine la fel de spontan ca la inceput.


Pregatiti-va pentru moment, fiti mai draguti unul cu altul, conectati-va emotional de-a lungul intregii zile si  planificati-va viata sexuala, pentru a evita sa o neglijati , chiar si dupa trecerea primilor ani de relatie.
Vei vedea a doua zi ca energia, tonusul si felul in care te reconectezi cu partenerul, vor merita efortul!


Parerea ta


Ce parere ai de sfaturile de mai sus? Ai si alte sugestii pentru femeile care vor sa isi imbunatateasca viata sexuala?
 

foto : cezaroctavius.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare